zondag, mei 5, 2024
HomeMotorsportsWK Supersport Phillip Island (race 2): Marcel Schrötter vecht voor overwinning

WK Supersport Phillip Island (race 2): Marcel Schrötter vecht voor overwinning

Marcel Schrötter finisht slechts 0,2 seconde achter winnaar Yari Montella in de Supersport World Championship-race van zondag in Australië en staat opnieuw op het podium

MV-Agusta-rijder Marcel Schrötter heeft ook de tweede race van het wereldkampioenschap Supersport op Phillip Island (Australië) op het podium afgesloten. Schrötter liet een foutloze race zien en miste zijn eerste overwinning in het op productie gebaseerde kampioenschap op slechts 0,203 seconde.

De start van de tweede race moest bijna twee uur worden uitgesteld omdat er een dikke olievlek was achtergebleven in bocht 2 tijdens een race in het voorprogramma. Er werden uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd om de start van de tweede WSSP-race mogelijk te maken.

Een groot aantal rijders was tegen de start van de race. Schrötter was ook niet blij met de omstandigheden. De organisatoren besloten echter om de race over negen ronden te starten. Dit maakte de geplande verplichte pitstop overbodig.

Schrötter startte de race vanaf de tweede plaats op de grid. Pole setter Yari Montella (Ducati) liet zich bij de start vooraan gelden. Het veld kwam zonder incidenten door de tweede bocht, waarin veel bindmiddel werd gebruikt

De winnaar van zaterdag, Montella, reed in de eerste ronde duidelijk weg van de rest van het veld. Schrötter leidde de achtervolgende groep. Stefano Manzi (Yamaha), die zaterdag tweede werd, viel uit de achtervolgende groep en crashte kort daarna opnieuw

In de slotfase zette Schrötter grote stappen in de richting van Montella en voelde hij een kans op zijn eerste overwinning. Maar Montella behield de leiding en won ook de tweede race bij de seizoensopener in Australië. Schrötter eindigde als tweede op het podium. Adrian Huertas (Ducati) maakte de top 3 compleet

Marcel Brenner (Kawasaki) eindigde de tweede race op de 25e en dus laatste plaats. De Zwitser had 44 seconden achterstand op de winnaar Montella. Geen van de Kawasaki-rijders eindigde in de punten. Can Öncü eindigde slechts op P16.

Het wereldkampioenschap Supersport 2024 gaat over vier weken verder in Barcelona (Spanje)