donderdag, april 25, 2024
HomeBasketballWeiler-Babb gooit de overwinning weg: Bayern verliest thriller tegen Milan

Weiler-Babb gooit de overwinning weg: Bayern verliest thriller tegen Milan

Op de vierde dag van de Euroleague hoopte Bayern op hun eerste overwinning – en die leek binnen handbereik, maar uiteindelijk waren het de bezoekers uit Milaan die zich verheugden door met 83-81 te winnen.

De Beieren begonnen goed aan de wedstrijd, scoorden met een hoog percentage en dwongen hun tegenstanders tot balverlies. De beloning: De ploeg van hoofdcoach Andrea Trinchieri leidde na 15 minuten met 40:26, maar daarna verslapte de thuisploeg een beetje, terwijl Milan een tandje bijzette en de achterstand terugbracht tot zes punten bij de pauze.

De Beieren stonden in het derde kwart ondanks personele problemen – Augustine Rubit was volledig afwezig, terwijl Othello Hunter halverwege het tweede kwart vertrok – en de bijbehorende omvangproblemen nog steeds met negen punten voor, maar Milan kwam terug dankzij een tussentijdse 17:5 run en trok zelfs aan het langste eind. FCB hield echter stand en zorgde voor een dramatisch einde dat qua spanning moeilijk te overtreffen was.

Weiler-Babb toont zenuwen – Zipser ongelukkig

Eerste guard Billy Baron gaf Milan een 83-81 voorsprong met een driepunter met nog 21,3 seconden te gaan, maar Nick Weiler-Babb kreeg een overtreding op de tegenaanval. De 26-jarige had twee vrije worpen met nog drie seconden op de klok en daarmee de overwinning of in ieder geval overtime in handen, maar de Oranje-international miste beide worpen en bezegelde daarmee de bittere nederlaag, ook omdat Zipsers worp met de eindsirene vanaf eigen helft net zijn doel miste.

“Tussendoor hebben we bewezen wat we kunnen,” wees Paul Zipser na afloop van de wedstrijd tegenover “MagentaSport”, maar gaf ook toe: “Het was bitter, maar toch goed.” Zipser zelf is op weg terug naar zijn oude vorm na zijn zware hersenoperatie, hij eindigde met 13 punten. “Het gaat steeds beter met me.”

Met 20 punten was Cassius Winston de beste gooier voor Bayern, dat nu op zoek gaat naar de eerste Euroleague-zege bij Rode Ster Belgrado komende vrijdag. Nicolo Melli was de topscorer voor de Italianen (17 punten), terwijl de Duitse middenvelder Johannes Voigtmann weinig speeltijd kreeg, met twee punten en twee rebounds in slechts zeven minuten.

Bayern München – Armani Milan 81:83 (43:37)

Beste scorers Bayern München: Winston (20), Zipser (13), Obst (12), Jaramaz (10).
Armani Milan: Melli (17), Davies (14), Pangos (13), Hines (10)