maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueWeer spanning in de kampioenschapsrace? City stuntelt bij Southampton

Weer spanning in de kampioenschapsrace? City stuntelt bij Southampton

De rentree van Manchester City is voorlopig gestopt. Het 1-1 gelijkspel bij Southampton betekent ook dat Liverpool de race om het kampioenschap mogelijk kan hervatten.

Het vertrouwde baloverwicht van de landskampioen had nog meer weg van een sleur toen Southampton al vroeg om de pressing van City heen speelde en de leiding nam via een fraai schot buiten het strafschopgebied van rechtsback Walker-Peters (7e). Een voorsprong die welverdiend was bij de rust.

De Saints moesten veel investeren, maar maakten het hun bezoekers moeilijk. City creëerde nauwelijks kansen en had geluk dat Broja buitenspel stond voor de vermeende 2-0 (23e). De mannen van Guardiola werden pas sterker tegen het einde van de eerste helft toen Sterling twee grote kansen miste (35e, 38e).

De wedstrijd van zaterdagavond bleef ook na de eindwisseling uiterst verfrissend, want Southampton zag zijn kans schoon en had via Bednarek (46e, 54e) en Broja (53e, 54e) op 2-0 kunnen komen, terwijl City via Rodri (48e, 59e) gelijkmaakte.

De Saints hebben ook aluminium geluk

Soms heeft zelfs een Guardiola-team een rustbal nodig: Laporte brak dynamisch vrij na de voorzet van De Bruyne uit een vrije trap en kopte onhoudbaar in de korte hoek – 1:1 (65.).

De equalizer draaide toen merkbaar de knop om. De thuisploeg moest twee keer de paal bedanken (De Bruyne, 70.; Gabriel Jesus, 72.) om een achterstand te voorkomen. En hoewel Southampton geen greintje kans meer had op de overwinning, hield de ploeg van Ralph Hasenhüttl het bij een 1-1 gelijkspel.

Nu is het aan Liverpool

Door het verlies van een punt bij de Saints staat City na speeldag 23 nu twaalf punten voor op hun naaste rivalen Liverpool, hoewel ze twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Theoretisch staan de Reds slechts zes punten achter in een ideale situatie.