donderdag, mei 2, 2024
HomeTennis"We zijn hier niet in de toekomst": Duo boos over videobewijs

“We zijn hier niet in de toekomst”: Duo boos over videobewijs

Z boos over het geautomatiseerde videobewijs, weigerde het top tennis dubbelspel koppel Rajeev Ram en Joe Salisbury tijdelijk om hun wedstrijd verder te zetten tijdens hun kwartfinale overwinning op Wimbledon.Het duo van de VS en Groot-Brittannië raadde tegen het einde van de tweede set een schot van tegenstanders Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin uit Frankrijk buiten de lijnen. De zogenaamde Hawk-Eye toonde echter aan dat de bal de lijn nog had geraakt.

Ram en Salisbury hadden een lange discussie met de voorzitter scheidsrechter na afloop. “We zetten de machine uit. We zijn hier niet in de toekomst,” schold Ram. Het was pas nadat de hoofdscheidsrechter op het veld verscheen dat de situatie langzaam kalmeerde. Ram en Salisbury verloren vervolgens de set in een tiebreak, maar wonnen de wedstrijd met 6-3, 6-7 (1-7), 6-1, 3-6, 6-4 om de halve finales te bereiken.