dinsdag, april 30, 2024
HomeNBAWagners 27 punten helpen niet: Durant stuwt Phoenix naar overwinning op Orlando

Wagners 27 punten helpen niet: Durant stuwt Phoenix naar overwinning op Orlando

Wereldkampioen broers Franz en Moritz Wagner verloren met Orlando in Phoenix omdat Kevin Durant altijd een antwoord had

Geen goed begin van het nieuwe jaar voor de Orlando Magic en de gebroeders Wagner: De ploeg uit Florida leed een 107:112 (58:67) nederlaag bij de Phoenix Suns, maar blijft wel op de vijfde plaats staan in de Western Conference.

Franz Wagner scoorde de op één na meeste punten voor Orlando op oudejaarsavond (lokale tijd) met 27, terwijl Paolo Banchero er nog één scoorde. Moritz Wagner scoorde vijf punten. Het was niet genoeg om te winnen.

Orlando kwam grote delen van de wedstrijd op achterstand, maar werkte zich terug tot 87:89 in het derde kwart dankzij Paolo Banchero, die twaalf punten toevoegde met 5 van 7 schoten. Toen Gary Harris aan het begin van het vierde kwart een lange drie binnenschoot, nam Orlando voor het eerst sinds het begin van het eerste kwart weer de leiding, maar de Magic konden die niet vasthouden.

Beal: “We maken het elkaar makkelijk”

In feite gingen Wagner en co. ongeveer vijf minuten zonder te scoren en de Suns, gevoed door Durant, trokken weer weg met een 17:6 run. De superster, die 12 van de 21 schoten raak schoot, was opnieuw de beste scorer van het veld met 31 punten, vijf rebounds en vijf assists.

Bradley Beal, die lange tijd miste door rug- en enkelblessures, raakte echter ook tien van de 13 schoten uit het veld en scoorde uiteindelijk overtuigend 25 punten. Devin Booker, de derde van het stertrio van de Suns, die pas voor de vierde keer dit seizoen samen speelden, scoorde 21 punten. “We zijn erg goed,” zei Beal. “We maken het elkaar makkelijk.”

Orlando blijft op de vierde plaats staan in de Eastern Conference en daarmee op de play-off plaatsen, terwijl Phoenix door het succes is opgeklommen naar de achtste plaats in het Westen.

Boston: Nummer elf van twaalf

De Boston Celtics blijven de maat der dingen in het oosten en vierden hun elfde overwinning in hun laatste twaalf wedstrijden met een 134-101 overwinning op de San Antonio Spurs.