vrijdag, maart 29, 2024
HomeSerie AWaanzin in Turijn: rellen, VAR, rode kaarten en de volgende Juve-loting

Waanzin in Turijn: rellen, VAR, rode kaarten en de volgende Juve-loting

Wat een zondagavond in de Serie A! Na een verrassende 2:0 voorsprong van outsiders US Salernitana, komt Juventus terug, maakt zelfs de veronderstelde 3:2 op het einde. Maar dan maakt de waanzin echt zijn weg vrij …

Het stadion in Turijn was zondagavond laat muisstil – drie keer in de eerste 45 minuten: vrij vroeg, in blessuretijd en in de pauze. Voor buitenstaanders US Salernitana, over het algemeen al zeer goed bezig dit seizoen (slechts één nederlaag tot nu toe), stonden eigenlijk met 2-0 voor bij recordkampioen Juventus.

Aanvaller nummer 1 kwam al in de 18e minuut: na een diagonaal schot ging Cuadrado aanvankelijk in de fout, waardoor Mazzocchi aan de linkerkant kon oppikken en het strafschopgebied in dribbelde. Daar liet de speler verschillende overstapjes zien, verschalkte McKennie en schoot de bal scherp in het midden. Candreva schoot binnen en maakte van dichtbij 1-0.

VAR, penalty, Hertha lener

Maar dat was niet genoeg: toen de van Hertha BSC geleende spits Piatek een pass via een sliding afmaakte (45e), werd een strafschop gevraagd. Na tussenkomst van de VAR werd een duidelijke handsbal van Bremer ontdekt, een strafschop werd toegekend – en Piatek zette die om en bracht de stand op 2:0 (45.+5).

Deze voorsprong was overigens niet onverdiend voor de bezoekers uit Salerno, want zij toonden zich brutaal, stonden achterin stevig en lieten weinig aan het toeval over tegen het opnieuw weinig vindingrijke Torino. Een paar schoten van Vlahovic hier, een goede dribbel van Miretti daar – en een goede redding van Salernitana keeper Sepe (7e en 9e) – dat was alles wat de “Oude Dame” tot nu toe te bieden had.

Bremer opent de inhaalrace

Verrassend genoeg begon Juventus met woede in de buik aan de tweede periode – en scoorde snel om de kloof te dichten tot 1:2: Na een knappe voorzet van Kostic knikte de invaller van Bremen krachtig en onhoudbaar binnen (51e).

Maar de Bianconeri konden de druk niet lang volhouden, Salernitana stond verdedigend weer veel zekerder en hield de actie weg van hun eigen vak en doelman Sepe. En dat tot de laatste fase. In de slotfase ontbrak het de underdogs echter aan offensieve aflossing, wat bijna leidde tot de 2:2 door de Turijnse Joker Milik (74e).

Het wordt wild, heel wild

Alsof dat nog niet genoeg was, stapte de scheidsrechter plotseling naar de beoordelingszone, bekeek de 3:2 nog eens – en oordeelde terecht dat het buitenspel was van Bonucci, die zich had bemoeid met de kopbal van Sepe op Milik. Ergo, het was weer 2:2, en het bleef zo – zelfs als de wedstrijd aan het eind zelfs de 100-minuten grens kraakte. Al met al kwam Juve terug van een 2-0 achterstand en moest het toch leven met hun vierde gelijkspel in zes competitiewedstrijden (slechts twee overwinningen).