dinsdag, mei 7, 2024
HomePremier LeagueWaanzin in blessuretijd: Mainoo scoort en bezorgt Man United de overwinning

Waanzin in blessuretijd: Mainoo scoort en bezorgt Man United de overwinning

Voor het eerst in vier competitiewedstrijden heeft Manchester United thuis gewonnen. Bij Wolves liet een dominant spelend Red Devils in de blessuretijd aanvankelijk de driepunter glippen, maar had toch het laatste woord

Opnieuw waren het taferelen buiten het veld die Erik ten Hag bezig hielden in de dagen voorafgaand aan het bezoek aan Wolves. Speler van eigen bodem en identificatiefiguur Rashford had de moeizame 4-2 uitoverwinning op vierdeklasser Newport County in de FA Cup gemist omdat hij na twee nachten feesten in Belfast was weggebleven van de laatste training.

Returner Rashford scoort na vijf minuten

Op Molineux was Rashford, die dit seizoen niet zonder controverse is geweest, echter niet alleen terug in de selectie, maar ook in de basiself. Een controversiële beslissing, maar wel eentje waarbij ten Hag alles goed deed. Rashford was het middelpunt van een ploeg die vanaf de eerste seconde domineerde en in de vijfde minuut de leiding nam. De thuisploeg had daarna moeite om grip te krijgen op de Red Devils, die vooral over links gevaarlijk waren. Dat was ook het geval in de 22e minuut, toen Rashford Shaw oppikte, die Höjlund klaarstoomde om er 2:0 van te maken

Gewissel van klappen na de proliferatie van kansen door Man United

Ondanks de ruime voorsprong ging Man United niet bij de pakken neerzitten. Niet alleen lieten de bezoekers geen enkel gevaarlijk schot toe in de verdediging, ze wilden ook meer in de aanval. Casemiro miste echter ternauwernood met een kopbal (26′), voordat Höjlund ook een curieuze 3:0 op centimeters miste toen José Sa op hem schoot (31′). Het waren de Deen en de Braziliaan die de eerste helft afsloten met een bijzondere dubbelslag: Binnen drie minuten hadden zowel de spits (45) als de middenback (45+3) gescoord – maar ze stonden allebei buitenspel.

De zogenaamd onvermijdelijke voorbeschikking moest daarom worden uitgesteld tot de tweede helft, waarin de thuisploeg aanvankelijk aanzienlijke vooruitgang boekte. Er ontstond een levendige woordenwisseling, waarin Lisandro Martinez (49) en Onana (58) aan de ene kant en José Sa (55) aan de andere kant op het laatste moment doelpunten voorkwamen.

Jokers scoorden aan beide kanten

Een toch al vermakelijke wedstrijd zou nog spannender worden nadat Casemiro Pedro Neto neerhaalde in het strafschopgebied van de Rode Duivels. Joker Sarabia kwam zeven minuten na zijn wissel in het veld en bracht de achterstand terug tot 1:2 (71′). De vreugde van de thuisfans duurde echter niet lang. Wat Sarabia zeven minuten had gekost, werd aan de andere kant in minder dan drie minuten bereikt door McTominay. De Schot, die even daarvoor was ingebracht, knikte een corner vanuit vrije positie binnen om de voorsprong te herstellen (75′).

Wolverhampton liet zich echter niet van de wijs brengen en zette kort voor het einde nog een keer aan. Kilman schoof de bal uit een corner over de lijn (85′) en gaf Wolves weer hoop toen ze in negen minuten blessuretijd hun comeback wilden bekronen: Pedro Neto maakte er 3:3 van na een sprankelende tegenaanval en het Molineux stond op zijn kop (90.+5).