vrijdag, mei 10, 2024
HomeFootballVroege exit voor Tottenham: Spurs verliezen stadsduel op strafschoppen

Vroege exit voor Tottenham: Spurs verliezen stadsduel op strafschoppen

Fulham vanaf het begin in de wedstrijd

Deze geweldige rotatie was ook meteen merkbaar voor Spurs, met de gastheren die vanaf het begin het initiatief namen. De vroege en brutale pressing van de Cottagers leidde tot grote problemen: Rodrigo Muniz kreeg de eerste kans van de wedstrijd nadat Robinson de bal had veroverd (7e) en doelman Forster werd verrast door Reed (12e).

In lijn met hun slechte eerste helft, hielpen de twee Noord-Londense middenvelders vervolgens mee om de gastheren op voorsprong te zetten. Davinson Sanchez werd beduusd aangespeeld door Tom Cairney en zomernieuwkomer van de Ven kaatste de bal in zijn eigen doel (19);

Wie hoopte op een comeback van de bezoekers werd al snel teleurgesteld. De verdediging bleef een onzekere factor. Van de Ven werkte een tegenaanval niet consequent weg en creëerde zo de volgende kans voor de gastheren (32).

Het duurde tot de 38e minuut voordat het eerste schot op doel van Spurs in de statistieken kwam. De ploeg van Postecoglou had veel meer aan Forster te danken, want hij voorkwam dat Rodrigo Muniz in de rust van de eerste helft op 2-0 kwam (45.+1).

Tottenham komt beter uit de rust

Spurs lopen eerste titel van het seizoen al in augustus mis

Voor hen gaat de Premier League zaterdag (16.00 uur) verder met een uitwedstrijd bij Burnley. Tegelijkertijd wordt Fulham uitgedaagd door kampioen Man City.