dinsdag, mei 7, 2024
HomePremier LeagueVoor CL-optreden in München: Manchester United verliest van Brighton

Voor CL-optreden in München: Manchester United verliest van Brighton

Manchester United heeft vier dagen voor hun Champions League-wedstrijd in München met 1:3 verloren van Brighton & Hove Albion, waardoor hun valse start perfect is. Met slechts zes punten uit vijf wedstrijden staan de Rode Duivels nu op de 12e plaats.

Het team van coach Erik ten Hag begon veelbelovend en vooral met de in goede vorm verkerende Rashford, die de verdediging van de Meeuwen keer op keer op scherp zette en bij bijna elke aanval van de Red Devils betrokken was. De wedstrijd vervlakte na iets meer dan tien minuten, voordat Brighton in de 20e minuut met een zinderende aanval de leiding nam dankzij Welbeck (20e).

Höjlunds gelijkmaker wordt teruggetrokken – Groot vergroot

United moest daardoor actiever worden en deed dat ook: de solo-inzet van Rashford werd bijna beloond, het was alleen de voet van Veltman die de gelijkmaker voorkwam door de bal in de linker kruishoek te mikken (34.). En een paar minuten later was het ook gevaarlijk, maar het doelpunt van Höjlund (41.) na een geweldige assist van Rashford werd herzien na een controle door de video-assistent (43.).

Na de hervatting bleef Manchester United aandringen op een gelijkmaker, maar in plaats daarvan waren het de Meeuwen die het uitverkochte Old Trafford in een shocktoestand brachten. Groß, die onlangs voor het eerst was opgenomen in het Duitse nationale elftal, verijdelde eerst zijn schot en maakte er vervolgens 2-0 van (53ste).

Hannibal reageert op vroegtijdige beslissing Joao Pedro

Anders dan na de openingstreffer herstelde United zich niet en vond het geen enkele aanvallende oplossing. Dus was het weer Brighton, dat een ongekende efficiëntie toonde en de 3-0 maakte met de volgende kans in de persoon van Joao Pedro en zorgde voor de voorlopige beslissing (72.). Slechts een minuut later verkleinde invaller Hannibal de score voor Manchester United, maar daarna gebeurde er niets meer.
Dankzij een efficiënte prestatie won Brighton & Hove Albion met 3-1 op Old Trafford en bezegelde het een valse start voor Manchester United, dat woensdagavond (21.00 uur) FC Bayern München ontvangt in hun Champions League-opener. De Seagulls staan een dag later (21.00 uur) tegenover AEK Athene in de Europa League.