zaterdag, april 20, 2024
HomeFootballVermakelijke ruil voor een goed doel: Barça en City scheiden 3:3

Vermakelijke ruil voor een goed doel: Barça en City scheiden 3:3

In een vriendschappelijke wedstrijd voor een goed doel hebben FC Barcelona en Manchester City voor meer dan 90.000 toeschouwers gelijkgespeeld in Camp Nou. Van keepersfouten en mooie combinaties tot strafschoppen, de wedstrijd had veel te bieden.

Bij Barça zat nieuwkomer Lewandowski voorlopig alleen op de bank, net als doelman ter Stegen. Nieuwkomer Koundé, die nog niet speelgerechtigd is in de Spaanse competitie, begon in de centrale verdediging.

The Citizens spaarden ook enkele vaste spelers zoals Haaland, de Bruyne en Cancelo (allen bank). Keeper Ortega Moreno, die in de zomer van Arminia Bielefeld naar Manchester was verhuisd, maakte zijn debuut.

De Catalanen begonnen sterk en creëerden in de beginfase twee goede kansen, die Aubameyang miste met een kopbal (3e) en Kessié van afstand (5e). Tegen de vroege pressing van de thuisploeg had City het moeilijk om hun meestal dominante balbezit te spelen. Daarom waren de scoringskansen in het begin schaars.

Alvarez maakt gebruik van Inaki Pena’s slippertje

Mahrez beantwoordt Depay in blessuretijd

Ongeveer tien minuten voor tijd bracht Depay de thuisploeg weer aan de leiding (79e) na het inbrengen van Sergi Roberto, maar City had vlak voor tijd het laatste woord: Mahrez nam in blessuretijd de verantwoordelijkheid voor een penalty – Christensen had Haaland eerder met een lichte aanraking neergehaald – en scoorde zelfverzekerd voor een 3-3 eindstand (90e +9e).