zondag, mei 5, 2024
HomeBasketballVerbeterd, maar geen geluk met driepunters: Bayern verliest ook van Fenerbahce

Verbeterd, maar geen geluk met driepunters: Bayern verliest ook van Fenerbahce

Ook dit keer is een favoriet voor de Euroleague-titel te sterk voor de basketballers van FC Bayern. De bezoekende fans zorgen voor een Turkse thuiswedstrijd

De basketballers van FC Bayern München hebben opnieuw verloren van een titelfavoriet in de Euroleague. Tegen Fenerbahce Istanbul verloor de ploeg van coach Pablo Laso vrijdagavond met 67:76 (38:41). Na vijf wedstrijden in de hoogste divisie heeft de ploeg uit München een record van 2-3 overwinningen. Beste scorer tegen de Turken was Sylvain Francisco met elf punten.

Minder dan een week na het 59-98 debacle bij FC Barcelona toonde de ploeg uit München tenminste verbetering. Hoewel de Euroleague-titelkandidaat uit Turkije de hele wedstrijd als een thuisploeg werd gesteund door talloze fans in de hal, leidde de ploeg uit München na tien minuten met 20:19. Het tweede kwart was echter voor de gasten: met 41:38 voor Fenerbahce ging de wedstrijd de rust in.

In de derde periode controleerde de ploeg van coach Dimitrios Itoudis de rebounds en stond slechts negen Bayern-punten toe. De ploeg van Laso scoorde niet van voorbij de driepuntslijn, waardoor de ploeg uit München niet dichter bij de Euroleague-winnaars van 2017 kwam. Keer op keer was het Fenerbahce-ster Scottie Wilbekin die de ploeg uit München pijn deed van afstand. Met een achterstand van acht punten (47:55/30e minuut) ging de ploeg uit de Bundesliga het laatste kwart in.

Daar toonde wereldkampioen Andreas Obst zijn kracht. Hoewel de nationale speler slechts één van de vijf driepunters raakte, verkleinde hij de achterstand tot 66-68 met een afstandsschot met nog 90 seconden te gaan. Bayern kon de wedstrijd echter niet definitief omdraaien – Isaac Bonga beging een turnover, Obst miste nog een driepunter en de gasten toonden sterke zenuwen bij de vrije worplijn. Uiteindelijk had FCBB een mager driepuntpercentage van 20,7 procent (6/29 driepunters) – en hun derde nederlaag in hun vijfde Euroleague-wedstrijd. Fenerbahce staat ondertussen op de vierde plaats met vier overwinningen uit vijf wedstrijden.