zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueVan Dijk biedt excuses aan: "Ik neem volledige verantwoordelijkheid"

Van Dijk biedt excuses aan: “Ik neem volledige verantwoordelijkheid”

Liverpool FC verloor het topduel bij Arsenal uiteindelijk vooral door een slapstickintermezzo. Virgil van Dijk wilde er niet omheen draaien

Er zijn altijd van die wedstrijden met twee totaal verschillende helften. Het Emirates Stadium in Noord-Londen, waar het op de derde plaats staande Arsenal zondagavond koploper Liverpool ontving, was zo’n wedstrijd.

The Gunners overrompelden hun hulpeloze en ongevaarlijke tegenstanders letterlijk in de eerste periode, maar hun koelbloedigheid kon geen gelijke tred houden met hun intensiteit. In plaats daarvan maakte Arsenal bijna op slag van rust een bizarre gelijkmaker, waardoor Liverpool de tweede helft heel anders begon

Gabriel Martinelli moet er gewoon in

Dat ging goed mis. Er was een miscommunicatie tussen de verdediger en de keeper en de passpoging van van Dijk mislukte – waardoor Alisson langs de bal sprong en de begunstigde Martinelli de bal alleen nog maar in het verweesde doel hoefde te schuiven. Slapstick voor de beslissing vooraf. Arsenal bleef vervolgens druk zetten en won uiteindelijk met 3:1 – verdiend, zoals zelfs Liverpool’s vertrekkende coach Jürgen Klopp zelf na afloop vond.

De 56-jarige verdedigde zijn onfortuinlijke spelers: “Deze scène laat zien dat het mensen zijn – en maakt de dingen die ze anders doen alleen maar specialer.” Van Dijk nam het veel harder op voor zichzelf:

“Ik had een betere beslissing moeten nemen en ik neem de volledige verantwoordelijkheid”, bekritiseerde de 32-jarige. Hij erkende de blunder, “dat is een groot moment in de wedstrijd”, als een “keerpunt” waarvoor hij zichzelf verantwoordelijk hield. “Dat is mijn schuld, ik had de bal moeten wegwerken.”

Een van de belangrijkste spelers van Liverpool was meedogenloos eerlijk na een nederlaag waardoor kampioen Manchester City (twee wedstrijden en vijf punten minder) LFC op eigen kracht kan inhalen. Maar van Dijk was nog steeds zelfverzekerd genoeg om de Reds-fans gerust te stellen: “Deze dingen gebeuren niet zo vaak in mijn carrière. Ik zal hiervan herstellen.”