maandag, mei 13, 2024
HomeBasketballUlm viert overwinning in topwedstrijd tegen Alba - gepromoveerd Vechta blijft ongeslagen

Ulm viert overwinning in topwedstrijd tegen Alba – gepromoveerd Vechta blijft ongeslagen

De BBL-topwedstrijd op speeldag 3 gaat naar de kampioen: Ulm won met 100-88 van Alba Berlin dankzij een sterke slotfase en zette daarmee een uitroepteken op de competitie. Het gepromoveerde Vechta vierde ook hun derde overwinning in de derde wedstrijd.

Alba Berlin leed zijn eerste nederlaag in de derde wedstrijd van het seizoen in de Basketball Bundesliga. Zaterdagavond verloor de hoofdstedelijke club met 88:100 (52:49) bij de Duitse kampioen ratiopharm Ulm na een zwakke slotfase. De beste Berlijnse scorers waren wereldkampioen Johannes Thiemann met 19 en Matt Thomas met 16 punten.

Coach Israel Gonzalez moest het doen zonder de geblesseerde centers Yanni Wetzell en Khalifa Koumadje, net als in de Euroleague nederlaag bij FC Bayern München op donderdag. Tim Schneider was ook afwezig. De wedstrijd begon met een vertraging van meer dan tien minuten door technische problemen. Maar dat leek Alba niet te deren, ze namen meteen een 6:2 voorsprong, maar Ulm antwoordde prompt.

Tegen het einde van het eerste kwart konden de gasten echter voor het eerst een voorsprong met dubbele cijfers nemen (27:17). In een hectische fase kort voor rust verspeelde Alba de voorsprong echter bijna weer. Aan het einde van het derde kwart stond het uiteindelijk weer gelijk (68:68).

Dit was ook het geval vier minuten voor de eindsirene (83:82 Ulm), maar in de laatste minuten lukte niets meer voor de gasten. Ulm speelde zichzelf in de nesten en liep weg met een 11:0 run. De laatste periode ging met 32:20 naar de thuisploeg, die de derde overwinning in drie wedstrijden vierde. De beste scorer voor Ulm was Karim Jallow (18), Juan Nunez (17) en L.J. Figueroa (13) zorgden ook voor belangrijke punten in de slotfase – de laatste onder andere met een alley-oop en een driepunter.

Vechta zonder problemen – Göttingen wint in Overtime

De ploeg uit Ulm is echter niet de leider op de ranglijst. Die eer komt toe aan Rasta Vechta, dat een 103:72 blowout overwinning vierde tegen Tübingen – ook de derde overwinning in de derde wedstrijd. Al in het eerste kwart had de thuisploeg een voorsprong met dubbele cijfers en in het verdere verloop van de wedstrijd lieten ze, onder meer dankzij Joel Aminu (24 punten, 5/8 drietjes), niets meer gebeuren.

Heidelberg daarentegen bleef in hun derde wedstrijd zonder overwinning en de ploeg van hoofdcoach Joonas Iisalo leed een 83-92 nederlaag tegen Oldenburg. Het was een spectaculaire aangelegenheid in Göttingen: BG’s eerste wedstrijd van het seizoen vond pas een winnaar na dubbele overtime, Zach Ensminger (22 punten) bekroonde een 8:0 run met een driepunter voor de beslissende 108:101 47 seconden voor het einde. Uiteindelijk won Göttingen met 110:104, beste scorer was Bodie Hume met 30 punten.

BG Göttingen – Hakro Merlins Crailsheim 110:104 n.2.V. (26:17,13:27,21:21,30:25,9:9,11:5)

ratiopharm Ulm – Alba Berlin 100:88 (20:27,29:25,19:16,32:20)

Punten ratiopharm Ulm: Jallow 18, Nunez 17, De Paula 14, Figueroa 13, Mathias 12, Williams 12, Dadiet 8, Bretzel 6 Alba Berlin: Thiemann 19, Thomas 16, Brown 12, Mattisseck 12, Olinde 9, Delow 6, Spagnolo 6, Nikic 5, Samar 3 Toeschouwers: 6000

MLP Academics Heidelberg – EWE Baskets Oldenburg 83:92 (22:26,18:20,22:23,21:23)

Punten MLP Academics Heidelberg: Kesteloot 16, Lasisi 15, Mcguirl 13, Carroll 10, Keßen 9, Zipser 7, Würzner 6, Whaley 4, Hundt 3 EWE Baskets Oldenburg: D. Russell 21, Williams 21, Manning Jr. 18, Chapman 10, Schoormann 8, Foster 5, Wank 5, Agbakoko 2, Izundu 2 Toeschouwers: 3169

Rasta Vechta – Walter Tigers Tübingen 103:72 (32:20,23:22,25:16,23:14)

Punten Rasta Vechta: Aminu 24, Grünloh 14, Iwundu 14, Flanigan 12, Schwieger 9, Williams 7, Diallo 6, Kuhse 6, Reaves 5, Ferner 4, van Slooten 2 Walter Tigers Tübingen: Jackson 16, Boeheim 12, Otto 12, Philipps 9, Akobundu-Ehiogu 7, Ersek 5, Kivimäki 5, Jönke 3, Lanmüller 3 Toeschouwers: 3140