maandag, april 29, 2024
HomeFootballToen Beckham Goat overtroefde: Bournemouth's gedenkwaardige voorgangers

Toen Beckham Goat overtroefde: Bournemouth’s gedenkwaardige voorgangers

Woensdagavond boekte Bournemouth een gedenkwaardige 4-3 thuiszege na een 3-0 achterstand bij de rust. Dat is twee keer eerder in de geschiedenis van de Premier League

Velen van de Bournemouth-fans zullen woensdagavond hebben overwogen om de televisie uit te zetten tijdens de rust. De Cherries stonden na 45 minuten verdiend met 3-0 achter in hun thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Luton Town. De ploeg van trainer Andoni Iraola liet vooral verdedigend grote tekortkomingen zien.

Maar de Baskische coach gaf zijn team waarschijnlijk zo’n boost in de kleedkamer dat ze een comebackoverwinning van 4:3 boekten die niet voor mogelijk werd gehouden. Dit moet vooral degenen hebben geïrriteerd die in de pauze al waren uitgeschakeld. Want plotseling was er toch een groot feest in het Vitality Stadium. Vanwege een historische overwinning – zelfs een unieke?

Het simpele antwoord: nee. Twee keer eerder in de geschiedenis van de Premier League had een ploeg een 3-0 achterstand bij rust omgebogen in een overwinning

Te vroeg feest op White Hart Lane

De première was gereserveerd voor Manchester United, de regerend Engels kampioenen toen ze op 29 september 2001 op White Hart Lane zogenaamd een nederlaag leden.

De ploeg van Sir Alex Ferguson stond na de eerste helft op een grote achterstand door doelpunten van Dean Richards en Les Ferdinand, gevolgd door nog een doelpunt van 72-voudig Duits international Christian Ziege in de 45e minuut. Het feest in Noord-Londen was begonnen – maar te vroeg. Na de pauze bezorgden vijf verschillende doelpuntenmakers van de Rode Duivels de bezoekers een 5:3 overwinning die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden: Andy Cole, Laurent Blanc, Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron en David Beckham zorgden ervoor dat de slechte eerste helft tot het verleden behoorde.

De Molineux staat op zijn kop

In oktober 2003 was het Wolverhampton Wanderers die de fluitjes en een 3-0 nederlaag meenam naar de kleedkamer in hun keldergevecht met Leicester City. Maar het Molineux zou een gedenkwaardige tweede helft beleven: Colin Cameron’s brace, Alex Rae en Henri Camara draaiden de rollen om. Les Ferdinand’s brace – die in 2001 al had gescoord voor de verliezende ploeg – en Riccardo Scimeca’s doelpunt waren waardeloos.

Uiteindelijk eindigde Manchester United “slechts” als derde, Wolverhampton degradeerde onderaan de ranglijst – gelijk op punten met Leicester en Leeds (alle 33). En waar eindigt Bournemouth in de eindstand van dit Premier League-seizoen?