woensdag, april 24, 2024
HomeBasketballTerugkerende James leidt Lakers naar zege in overtime met triple-double

Terugkerende James leidt Lakers naar zege in overtime met triple-double

LeBron James zette een sterk optreden neer om de Los Angeles Lakers naar de zege te leiden tegen de New York Knicks in zijn terugkeer na knieproblemen. De gebroeders Wagner leden een nederlaag bij de Orlando Magic.

De Lakers kwamen zaterdag (plaatselijke tijd) tot een rally en versloegen de New York Knicks met 122-115 in overtime. James haalde een triple-double met 29 punten, 13 rebounds en tien assists, de 103e uit zijn carrière, na een schorsing van vijf wedstrijden.

In het derde kwart veranderden de Lakers een 56-71 achterstand in een 87-84 voorsprong. Daarna breidden ze hun voorsprong uit, maar Barrett maakte gelijk met nog acht seconden te gaan. De gastheren verzekerden zich vervolgens van de thuisoverwinning in overtime om op de negende plaats te blijven in de West.

Wagner broers geven thuisnederlaag toe met Orlando

De Orlando Magic van Franz en Moritz Wagner hebben in eigen huis een nederlaag geleden. Tegen het sterke Memphis Grizzlies verloren de Magic duidelijk met 115:135. Ze stonden na het eerste kwart al met 13 punten achter. Franz Wagner was de derde beste scorer van zijn team met 15 punten. Zijn broer Moritz kwam van de bank en droeg negen punten en vijf rebounds bij. Na het verlies blijft Orlando op de laatste plaats in de Eastern Conference, terwijl de Grizzlies op de derde plaats blijven in het Westen.