woensdag, mei 15, 2024
HomePremier LeagueSzoboszlai's late verlossing: Liverpool wint glansloos van hekkensluiter Sheffield United

Szoboszlai’s late verlossing: Liverpool wint glansloos van hekkensluiter Sheffield United

Een dominant Liverpool FC kwam maar moeizaam uit bij hekkensluiter Sheffield United, dat een dag eerder van manager was gewisseld. Van Dijk zette zijn ploeg desondanks op weg naar de overwinning en scoorde laat de beslissende 2:0.

Liverpool FC stond voor een verrassing op wedstrijddag 15 van de Premier League. Sheffield United had een dag eerder manager Paul Heckingbottom ontslagen en vervangen door Chris Wilder. Hij bracht vijf wijzigingen aan na het 5-0 debacle tegen Burnley en bracht Bogle, Vinicius Souza, Brooks, McAtee en Osula in voor Norwood, Fleck, Thomas (allemaal op de bank), Baldock (geblesseerd) en McBurnie (geschorst).

The Reds hadden het onlangs moeilijk tegen Fulham FC, maar wonnen uiteindelijk met 4-3. De als tweede geplaatste ploeg moest het echter afleggen tegen Arsenal’s 4-3 overwinning op Luton de dag ervoor. Klopp wisselde vier keer: Naast de geblesseerde Matip, die werd vervangen door Konaté, verhuisden Tsimikas, Gravenberch en Darwin naar de bank en werden vervangen door Gomez, Endo en Gakpo.

Hoewel de bezoekers vanaf het begin de controle hadden, zag Liverpool er verdedigend kwetsbaar uit bij snelle tegenaanvallen. Kelleher redde al na twaalf minuten op McAtee, nadat Gomez achteloos balverlies had geleden.

Van Dijk creëert ruimte en scoort

Ondanks het overwicht in balbezit wist Liverpool niet veel uit het spel te halen. De gepromoveerde Konaté kwam dichtbij met een kopbal, maar Foderingham was paraat (24′). Het doelpunt zou er toch komen, want één van de negen corners in de eerste helft leidde tot succes. Ahmedhodzic ging naar de grond in een duel met van Dijk na een voorzet van Alexander-Arnold – maar noch scheidsrechter Simon Hooper noch de VAR zag een overtreding. De Nederlander werd volledig onbeschermd gelaten en volleyde naar binnen (37′) voor een 1:0 voorsprong bij rust

Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig. Sheffield vocht, Liverpool had de bal – en de eerste gevaarlijke kans kwam, hoe kan het ook anders, uit een corner van Alexander-Arnold: dit keer volleyde Salah over vanaf de penaltystip, maar Foderingham reageerde sterk en keerde de bal over de lat, waardoor de Egyptenaar zijn 200e doelpunt voor de Reds niet kon maken (55′).

Foderingham redt tegen Darwin

Vanaf dat moment slaagde Liverpool er niet meer in om kansen te creëren en de score te openen. Pas na 77 minuten werd het weer gevaarlijk, maar Darwin slaagde er niet in Foderingham te verslaan na een mooie pass van Alexander-Arnold.

Sheffield bleef moedig en bleef aanvallen, maar kwam alleen in gevaarlijke situaties na fouten van de Reds. Gomez maakte er kort voor het einde nog één, door McAtee uit te nodigen in het strafschopgebied, waar hij eerst drie verdedigers versloeg en vervolgens naar de grond ging na een lichte duw van Konaté (87′) – maar er werd niet gefloten. Even later miste Bogle een volley vanuit kansrijke positie (89).

Darwin kopt, Szoboszlai kopt

Voor Liverpool gaat de Europa League donderdag (18:45) verder bij Union Saint-Gilloise – maar de Reds hebben de groepswinst al binnen. In de competitie ontvangen ze Manchester United in de topper op zondag (17.30 uur). Sheffield staat zaterdag thuis tegenover Brentford (16.00 uur).