maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueSpurs boekt nieuw record onder Conte door zege op Newcastle

Spurs boekt nieuw record onder Conte door zege op Newcastle

Tottenham Hotspurs toont eindelijk consistentie in de race om Europese plaatsen. De 5-1 overwinning op Newcastle was hun derde op rij – een record onder coach Antonio Conte.

Davies maakt snel gelijk

Het was pas in de slotfase van de eerste helft dat het er heftig aan toe ging. In het begin toonden de Magpies, die niet echt in het offensief kwamen, zich efficiënt. De bezoekers grepen hun eerste kans om de leiding te nemen: Schär kopte een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek van het net – Lloris zag er niet goed uit toen hij het doelpunt tegen kreeg (39e). Maar omdat Tottenham nog steeds niet veel uit de wedstrijd kon halen, zorgde een standaard voor het snelle antwoord. De tweede voorzet van Son werd door Davies in het net geknikt: 1-1 (43e) – en dat was de stand bij het ingaan van de pauze.

Antonio Conte leek de juiste woorden gevonden te hebben in de kleedkamer. Spurs begon de tweede helft als ontketend en draaide de wedstrijd kort na de pauze om. Doherty scoorde een vliegende kopbal na een voorzet van Kane om de stand op 2-1 te brengen (48e). Maar het zou nog bitterder worden voor de bezoekers: Slechts zes minuten later maakte Son er 3:1 van na een goede combinatie via Kane en Kulusevski.

Emerson Royal en Bergwijn zetten de eindstand op

De overwinning was ook een primeur voor Spurs onder hoofdtrainer Conte, want Tottenham won voor het eerst onder leiding van de Italiaan drie wedstrijden op rij. De reeks tilt de Spurs tijdelijk naar de vierde plaats. Arsenal FC, dat morgenavond tegen Crystal Palace speelt, kan echter met een gelijkspel weer in de Champions League komen. Newcastle leed daarentegen hun derde nederlaag op rij. Toch is de kloof naar de eerste degradatieplaats nog steeds negen punten