maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueSlechts een punt tegen Sheffield: Aston Villa loopt sprong naar de top...

Slechts een punt tegen Sheffield: Aston Villa loopt sprong naar de top mis

In de wedstrijd van vrijdag op de 18e speeldag van de Premier League had Aston Villa een grote kans om naar de top van de ranglijst te springen. Villa speelde echter met 1-1 gelijk tegen het onderaan staande Sheffield Wednesday

In lijn met hun positie op de ranglijst was de favorietenrol duidelijk en Villa ging meteen aan de slag om hun positie te rechtvaardigen. Watkins kopte in de 10e minuut een voorzet binnen, maar werd weggeduwd door Souza voordat hij kon afronden. Tot grote ergernis van de thuisploeg floot scheidsrechter Anthony Taylor niet af (10e minuut). Desondanks bleef Aston Villa in de race en even later kreeg Bailey de kans om de leiding te nemen, maar de voormalige Leverkusen-man was slechts tweede man in een duel met Sheffield-doelman Foderingham (17).

Aston Villa bleef de daaropvolgende periode domineren en Sheffield slaagde er bij vlagen niet in om indruk te maken en concentreerde zich puur op verdedigen. Het kelderteam hield echter stand in de verdediging en stond nauwelijks kansen toe. Pas in de tweede helft brak de thuisploeg de ban – althans zogezegd. Bailey had gescoord na een assist van Watkins, maar omdat Ramsey Foderingham had gehinderd bij de vorige corner, keurde de VAR de openingstreffer opnieuw goed (59′).

Zaniolo countert Archer

Aston Villa kreeg weinig voor elkaar tot de slotfase, toen de bezoekers plotseling op voorsprong kwamen. Eerst draaide Villa-middenvelder Konsa de bal net naast zijn eigen doel (82′), daarna lag de bal ineens in het net: Na voorbereidend werk van Hamer scoorde Archer tegen zijn oude club om de wedstrijd volledig op zijn kop te zetten (87′).

Maar het was nog niet allemaal voorbij, want de thuisploeg vocht terug tegen de dreiging van een thuisnederlaag. En twee minuten voor het einde van negen minuten toegevoegde tijd werden ze beloond voor hun inspanningen. Zaniolo sprong hoger dan Foderingham in een luchtduel en knikte in het lege doel – 1:1 (90. +7). En zo bleef het, na 15 thuisoverwinningen op rij in de competitie in de loop van het seizoen, moest Aston Villa opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel voor eigen publiek en liep het ook een stap naar de top van de ranglijst mis.

Villa komt dinsdag weer in actie tegen Manchester United, thuis om 21.00 uur. Sheffield staat dinsdag om 16.00 uur ook tegenover Luton Town in een strijd tussen gepromoveerde teams.