vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier LeagueSlechts 1:1 tegen Spurs: Liverpool struikelt in kampioensrace

Slechts 1:1 tegen Spurs: Liverpool struikelt in kampioensrace

Liverpool FC heeft een tegenslag te verwerken gekregen in de kampioensrace van de Premier League. The Reds kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham ondanks constante druk en superieur spel – en kijken nu met spanning naar Manchester.
Liverpool kan zaterdagavond druk uitoefenen op koploper Manchester City door te winnen van Tottenham Hotspur – en The Reds gingen daar dan ook voor. Vanaf de aftrap voerde de thuisploeg de druk op, drong Spurs diep op hun helft en drong hard aan na balverlies.

Het eerste echte doelpunt kwam echter van de bezoekers, die na zeven minuten voor de eerste keer uitbraken. Alisson kon zowel een voorzet van Kane als een afstandschot van Bentancur stoppen.

Doorlopende druk van de Reds

Daarna trokken Spurs zich bij vlagen goed terug en verdichtten de ruimtes slim. De druk van de Reds nam weer toe, maar buiten de wedstrijd had Liverpool moeite om kansen te creëren. En toen ze dat deden, was Lloris alert. De doelman veegde een misplaatste kopbal van Sessegnon net voor Salah weg (28e) en redde ook een afstandsschot van Luis Diaz (42e).

Aluminium doelen aan beide kanten

De dikste kans van de Reds in de eerste helft kwam van van Dijk uit een hoekschop. De verdediger faalde met zijn hoofd op de lat (39.). De aanvallen van Spurs waren veel gematigder, Höjbjerg raakte vlak voor rust ook nog het aluminium, de linkerpaal (42e).

Son shocks the Reds

De Reds begonnen de tweede helft met veel druk, maar de Spurs hielden opnieuw stand – en braken deze keer beter uit. Kane had te veel ruimte voor het strafschopgebied, nam de opgeschoven Sessegnon op links mee en die had oog voor Son in het strafschopgebied, die met zijn 20e doelpunt van het seizoen de verrassende voorsprong nam (56.).

Luis Diaz maakt gelijk

Liverpool bleef rennen en rennen, maar de Spurs verdediging bleef bijten. Telkens weer wierp een bezoekende speler zich in de baan van het schot en blokkeerde resoluut. Bentancur had pech toen zijn poging tot opruimen het afstandsschot van Luis Diaz in zijn eigen net deed afbuigen voor de 1-1 eindstand (74e).

The Reds slaagden er niet in om hun voorsprong uit te breiden en moeten nu angstig uitkijken naar Manchester, waar City zondag tegen Newcastle de kans heeft om hun voorsprong uit te breiden tot drie punten.