zondag, april 28, 2024
HomeBasketballSchröders zelfkritiek: "Ik heb geen goede beslissingen genomen".

Schröders zelfkritiek: “Ik heb geen goede beslissingen genomen”.

Het Duitse nationale basketbalteam is het Europees kampioenschap in eigen land begonnen met twee overwinningen. De prestatie tegen Bosnië gaf niettemin aanleiding tot zelfkritiek – vooral van de aanvoerder.

Het DBB-team begon nerveus en onregelmatig aan de wedstrijd tegen de vermeende underdogs rond NBA-ster Jusuf Nurkic. In de eerste twee kwarten belichaamde de logge middenvelder wat zijn ploeg had gepland: agressief, hard verdedigen en veel lichamelijkheid. “We werden verrast door de fysiek in de eerste minuten”, verklaarde Dennis Schröder (18 punten, drie rebounds, negen assists) de moeilijke start van de Duitsers, die ruim twee minuten voor de pauze zelfs met elf punten achterstonden. “Nog steeds het hoofd koel houden en simpel spelen, dat zegt veel over ons”, loofde de DBB-aanvoerder.

Nog voor het einde van het tweede kwart konden de gastheren voor 18.000 toeschouwers in Keulen de achterstand verkleinen en daarna draaiden ze de wedstrijd snel in hun voordeel om met een andere lichaamstaal, een ander tempo en ook veel agressie. “We hebben hun fysiek geëvenaard,” zei Schröder. Johannes Voigtmann had “lange fasen” gezien in secties drie en vier waar het er “zeer, zeer goed” uitzag.

“Dat was niet zo slim” – Leerzame overwinning voor het DBB team

Op een korte periode van zwakte van de Duitsers na, die Bosnië met nog 3:41 minuten te gaan tot op zes punten bracht en de wedstrijd weer onnodig spannend maakte. “We dachten dat het spel al voorbij was. Maar de tegenstander is daar te goed voor. Dat was niet zo slim,” gaf Johannes Thiemann toe, die net als tegen Frankrijk vanaf de bank een belangrijke impuls gaf met 14 punten en vijf rebounds.

Schröder – die in de slotfase inderdaad te koppig en onzorgvuldig was – zette zich voor het team, nam duidelijk de verantwoordelijkheid: “Ik heb daar geen goede beslissingen genomen. Ik moet rustiger spelen. Ik zal het nog eens bekijken in de video, maar dat is zeker aan mij.”

Uiteindelijk behaalde Duitsland niettemin een belangrijke 92:82 overwinning, die niet alleen hun kansen om door te gaan vergroot, maar ook leerzaam zou moeten zijn. “In een toernooi als dit, zullen er ook slechte fases zijn,” zei Voigtmann. Misschien, voegde de toekomstige Milanees eraan toe, zou het er niet zo slecht uitzien voor de Duitsers “als dat onze slechte fases waren vandaag. “