vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier LeagueSaka scoort Arsenal naar winst uit bij Aston Villa

Saka scoort Arsenal naar winst uit bij Aston Villa

Nauwelijks 60 uur na hun 2-0 nederlaag tegen Liverpool verdiende Arsenal FC drie punten in een 1-0 overwinning bij Aston Villa, dankzij een sterk optreden voor de pauze en een strijdend optreden na de pauze.

Amper 60 uur na de 2-0 nederlaag tegen Liverpool FC – een feit waarover Mikel Arteta zich duidelijk beklaagde – bracht de Spaanse coach op twee posities wijzigingen aan bij Arsenal FC: In plaats van doelman Ramsdale (heupblessure) begon Leno (100ste Premier League wedstrijd in de basiself) in doel en verving Smith Rowe Gabriel Martinelli, die ziek was.

The Gunners domineerden grote delen van de eerste helft dankzij snel en direct spel. Terwijl Martinez met een geweldige reflex redding bracht op een voorzet van teamgenoot Konsa om een eigen doelpunt te voorkomen (10e), kon de Villa doelman in de 30e minuut de achterstand niet voorkomen: Saka scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied om Arsenal een verdiende voorsprong te geven bij de rust.