donderdag, mei 9, 2024
HomeFootballReyna doet de deksel erop: USA verslaat T&T met late goals

Reyna doet de deksel erop: USA verslaat T&T met late goals

De

USA legde een goede basis voor een plek in de halve finales van de CONCACAF Nations League met een 3-0 thuisoverwinning op Trinidad en Tobago. Een Dortmund-speler scoorde ook

De fans in Austin, Texas, moesten tot de 82e minuut wachten voordat de ban werd gebroken. Voormalig Augsburg-speler Ricardo Peppi, die in de 66e minuut inviel voor Malik Tillman, scoorde voor de 1-0 zege in de eerste etappe van de kwartfinale van de Nations League tegen Trinidad en Tobago, dat al vroeg werd verslagen. Noah Power kreeg in de 37e minuut een gele kaart.

Er volgden meer doelpunten: Anthony Robinson van FC Fulham scoorde vanaf de tweede lat (86e) en daarna vergrootte BVB-prof Giovanni Reina (89e) de voorsprong met een schot van tien meter met links, wat voor grote vreugde zorgde in Austin.

In de CONCACAF Nations League-groep gaat het om de startplaatsen voor de Copa America. Team USA, gecoacht door Greg Berhalter, moet nog naar Trinidad reizen voor de tweede wedstrijd om een ticket voor de voorronde veilig te stellen. De winnaars van de kwartfinale plaatsen zich automatisch voor de Copa.

Het was een zware wedstrijd, echt moeilijk om deze fysiek sterke tegenstander te verslaan, maar we raakten niet in paniek”, zei Berhalter na afloop, die het zonder de geblesseerde Christian Pulisic, Tyler Adams en Tim Weah moest stellen. Uiteindelijk hebben zijn jonge spelers de klus toch geklaard.