vrijdag, mei 3, 2024
HomeLa LigaReal behoudt koppositie: Rüdiger redt Real tegen Mallorca

Real behoudt koppositie: Rüdiger redt Real tegen Mallorca

Real Madrid blijft koploper in La Liga. Tegen Mallorca bezorgden Rüdiger en het aluminium de Madridistas drie belangrijke punten in de titelrace

Net op tijd voor Kerstmis boekte de ploeg van Carlo Ancelotti, die onlangs een nieuw contract tekende, een late 1-0 zege op Deportivo Alaves om bovenaan de ranglijst te blijven – en ze waren natuurlijk vastbesloten om hun positie in het nieuwe jaar te verdedigen. Tegen een aanvankelijk moedige ploeg uit Mallorca duurde het echter even voordat Vinicius Junior, die Brahim Diaz verving in de aanval, de eerste goede kans voor de thuisploeg creëerde in de 20ste minuut.

Vinicius Junior faalt twee keer

De Braziliaan was een van de vier nieuwe spelers voor de last-minute overwinning in Baskenland, waarna de toch al gedecimeerde Madrileense defensie het moest stellen zonder Nacho, die met rood van het veld werd gestuurd. De invallers Tchouameni, Carvajal en Lunin, die in het veld kwamen voor de matchwinnaars Vazquez en Kepa, hadden aanvankelijk weinig te doen en zagen Vinicius Junior’s volgende schot na iets meer dan 30 minuten geblokt worden door Rajkovic (37′).

Bat en paal redden Real

Vlak voor rust kreeg Mallorca-coach Javier Aguirre, die in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen CA Osasuna van der Heyden had moeten inbrengen voor de met een gele kaart geschorste Jaume Costa, wat aanvallende momenten te zien – en dat waren er nogal wat. Plotseling zette RCD het vuur aan de schenen en zette de wedstrijd bijna op zijn kop in een korte periode van druk zetten. Eerst stuiterde een kopbal van Antonio Sanchez via de lat op de lijn (42′), waarna Larin in de tweede minuut van de rust ternauwernood naast schoot.

In de tweede helft veranderde er niets in Madrid. De favorieten domineerden, maar met uitzondering van een uiteindelijk ongevaarlijke vrije trap van Kroos (53′) maakten ze niet echt een aanvallend statement. Het was een ander verhaal voor Mallorca, dat opnieuw pech had bij de tegenaanval. Samuel Costa nam een schot van afstand en schoot de bal langs Lunin op de paal (54′).

Na de ongelooflijke misser van Brahim Diaz: Rüdiger verlost Real

Een leeg kwartier volgde, waarna Brahim Diaz een vroege gooi deed naar alle kritieken van het nog zo jonge jaar. Nadat Rajkovic een uitstekende redding had verricht op een schot van Rodrygo, wist de joker van de gastheren de bal op een meter van het lege doel tegen de binnenkant van de paal te koppen, vanwaar de bal uit het strafschopgebied stuiterde (69′).

Een hoekschop, die in de blessuretijd van Deportivo Alaves al voor de overwinning had gezorgd, moest opnieuw redding brengen. Dit keer waren de hoofdrolspelers echter niet Kroos en Vazquez, maar Modric en Rüdiger. De strateeg op het middenveld voedde de verdediger, die de 1-0 onhoudbaar binnenkopte (78′). Een doelpunt waar Mallorca geen antwoord op had.

La Liga heeft komend weekend een onderbreking, want dan wacht de ronde van 16 in de Copa del Rey. Real ontvangt CF Arandina (zaterdag, 21.30 uur), terwijl Mallorca een dag later (12.00 uur) tegen Burgos CF speelt.