vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballPSG-coach Luis Enrique bekritiseert Mbappé na zijn treble

PSG-coach Luis Enrique bekritiseert Mbappé na zijn treble

De prestatie was niet erg indrukwekkend, maar dankzij Kylian Mbappé won Paris Saint-Germain zaterdag in de topper in Ligue 1 met 3-0 bij het als vierde geplaatste Stade Reims. Nog verrassender was dat het de drievoudig doelpuntenmaker was die na het laatste fluitsignaal de kritische woorden van zijn coach moest aanhoren.

Op de vraag of Mbappé de beste speler ter wereld was, antwoordde Luis Enrique: “Ik ben niet erg blij met Kylian vandaag.” Pardon? “Wat de doelpunten betreft, heb ik natuurlijk niets te klagen. Maar ik denk dat hij het team op andere manieren meer kan helpen. “

Luis Enrique: Mbappé moet niet “op zijn lauweren rusten”

Luis Enrique was terughoudend om te onthullen wat hij precies niet goed vond: ‘Ik zal er eerst privé met hem over praten, niet in de media. Wij geloven dat hij een van de beste spelers ter wereld is, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar we willen graag dat hij nog meer doet.”Mbappé heeft nog “ruimte voor verbetering” en moet niet “op zijn lauweren rusten”.

Met zijn doelpunten in de 3e, 59e en 82e minuut vergrootte de WK-topscorer zijn voorsprong in de Ligue 1-topscorersranglijst en heeft hij nu 13 doelpunten. Het is echter ook duidelijk dat PSG veel dingen miste in Reims. Doelman Gianluigi Donaruma moest opnieuw redding brengen.

“Het resultaat weerspiegelt de wedstrijd niet, het had alle kanten op kunnen gaan”, zei Luis Enrique, die een vinger in de wonde stak. “Reims had veel kansen en zat tot de 80e minuut in de wedstrijd. We hebben veel geleden – en dat was nodig om te winnen.”

Omdat OGC Nice vrijdag doelpuntloos eindigde bij Montpellier HSC, gaat titelverdediger PSG de interlandbreak in als de nieuwe leiders – maar met weinig nieuwe opwinding dankzij Luis Enrique’s berisping van Mbappé.