zondag, mei 5, 2024
HomeFootballPosch verliest de moed: Bologna faalt dramatisch tegen Florence

Posch verliest de moed: Bologna faalt dramatisch tegen Florence

De finalisten van vorig jaar, Florence, mogen weer dromen van het grote werk in de Coppa Italia. De eerste kwartfinale van het seizoen zorgde voor veel drama

Fans van Accentina kunnen in ieder geval weer tickets boeken voor het Olimpico. In de Coppa-finale van 2023 verloren de Viola nipt met 2-1 van de grote favorieten Inter Milaan, maar dit jaar kunnen de Nerazzurri de droom van Fiorentina niet meer aan diggelen slaan. Inter werd in de ronde van 16 op sensationele wijze verslagen door Bologna (1:2 na extra tijd).

En het was precies deze tegenstander die hen dinsdagavond te wachten stond in het aloude Artemio Franchi. Het was vanaf het begin een uitputtingsslag. Na 26 minuten vroegen de thuisfans voor het eerst om een penalty, maar Lucumi’s duw tegen Ikoné was te weinig voor een strafschop. Acht minuten later had de thuisploeg geluk dat het niet op achterstand kwam: Na prima voorbereidend werk van Orsolini verschalkte Zirkzee zijn tegenstander Milenkovic – uiteindelijk redde de lat voor voormalig Hertha-doelman Christensen (34′).

Na de wisseling werd het spel steeds gelijker. Alles schreeuwde om extra tijd, voordat zich in de vijfde minuut van de rust een grote kans op de aansluitingstreffer aandiende. Martinez Quarta kon de bal echter niet langs Bologna-doelman Skorupski koppen.

Zirkzee trof alleen nog een keer aluminium

In de eerste helft van de extra tijd kreeg Zirkzee een kans op de 1-0, maar vanuit een scherpe hoek raakte hij alleen de tweede paal (94′). Na rust kreeg Florence nog een grote kans, maar Kayode’s kopbal van binnen het vijfmetergebied ging naast (109).

De wedstrijd ging naar strafschoppen – zoals Florence al had gedaan in de ronde van 16 tegen Parma Calcio (4-1). Daar hielden de eerste acht schutters stand. Maar toen stapte voormalig Hoffenheim-speler Posch naar de stip. De 28-voudig Oostenrijks international stond te ver achter en schoot de bal over de lat. Lopez miste deze kans niet en stuurde Florence met zijn tiende penalty van de avond naar de halve finale

In de andere drie kwartfinales staan Lazio en Roma en Milaan en Bergamo woensdag tegenover elkaar, terwijl Juve en Frosinone donderdag de laatste halve finalist bepalen.