donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballPlay-offs van start: Alba maakt Bamberg af - Bayern verslaat Chemnitz

Play-offs van start: Alba maakt Bamberg af – Bayern verslaat Chemnitz

De play-offs zijn vrijdag in de BBL van start gegaan. Kampioen Alba Berlijn verstootte Bamberg. Bonn en Hamburg gingen in overtime, met de betere afloop voor de Telekom Baskets. FC Bayern heeft duidelijk gewonnen tegen Chemnitz.
Titelverdediger Berlijn onderstreepte zijn favorietenrol en won duidelijk het eerste play-off duel met oude rivalen Brose Bamberg. De winnaar van de hoofdronde uit de hoofdstad won vrijdagavond met 114:89 (61:45) en liet een uitstekende aanvallende prestatie zien. In de serie in best-of-five leiden de Berlijners met 1:0. Al op zondag (18:00 uur) kan Alba voor eigen publiek een vervolg geven, pas daarna gaat de serie naar Franken. Wie het eerst drie wedstrijden wint, gaat door naar de halve finales.

Bamberg coach Amiel: “Het was respectloos “

De beste scorers van de kampioenen waren Johannes Thiemann (19 punten) en Jaleen Smith (16). De verdediging van Bamberg was lange tijd veel te laks, en de wedstrijd, die op een aanvallend spektakel leek, was al in het derde kwart zo goed als beslist. Omar Prewitt scoorde 17 punten voor de gasten. Alba vierde hun twaalfde competitiezege op rij. “Dat was een beschamende eerste helft. Het was respectloos. We moeten laten zien dat we het verdienen om in deze play-offs te zitten,” zei Bamberg coach Oren Amiel op “MagentaSport”.

Bayern verslaat hun geduchte tegenstander

De ploeg uit München won met 77:53 (36:31) van hun geduchte tegenstander Niners Chemnitz na drie nederlagen in het vorige seizoen.

Hawkins staat twee keer op de stip in de overtime thriller in Bonn

De Telekom Baskets Bonn hadden het veel moeilijker om hun eerste thuiswedstrijd tegen de Hamburg Towers pas na overtime met 100:98 (91:91, 41:42) te winnen. De beste man van de wedstrijd was Peter Jackson-Cartwright met 36 punten. De matchwinner was echter Javontae Hawkins, die het spel besliste met een driepunter één seconde voor het einde – daarvoor had hij het spel gelijkgespeeld in de reglementaire tijd.