zaterdag, april 27, 2024
HomeLa LigaOndanks Raphinha's overvloed aan kansen: Barcelona verslaat moedig Getafe duidelijk

Ondanks Raphinha’s overvloed aan kansen: Barcelona verslaat moedig Getafe duidelijk

Barcelona heeft zaterdagmiddag een comfortabele overwinning geboekt door FC Getafe met een duidelijke marge te verslaan. Raphinha scoorde daarbij twee keer

Barcelona, dat drie wijzigingen had aangebracht na het 1-1 gelijkspel in de Champions League ronde van 16 in Napels, had het moeilijk in het begin, maar kwam daarna op dreef. Raphinha, die startte in plaats van Lamine Yamal, kwam na een kleine tien minuten met een back-heel dicht bij een vroege voorsprong, maar schoot nipt naast (8′). Getafe mengde zich ondertussen ook in de wedstrijd, probeerde het herhaaldelijk met afstandschoten en kreeg alleen al in de eerste helft zes corners. De Catalanen waren echter gevaarlijker en namen in de 20e minuut de leiding nadat verdediger Koundé vleugelspeler Raphinha op pad had gestuurd. De Braziliaan stond alleen voor David Soria en schoot rustig binnen.

Lichte voorsprong bij rust – Joao Felix vergroot

De FCB bleef doorgaan, combineerde regelmatig in kansrijke schietposities en kwam bijna op 2-0 via Joao Felix, die Pedri verving in de basiself. De ex-Colchonero deed er bij de linkerpaal echter te lang over (34′). Barcelona liet het er niet bij zitten en was wanhopig op zoek naar een tweede doelpunt, maar Felix’ vrijstaande inzet vanaf een meter of 16 werd gestopt door David Soria (37). Raphinha verzuimde kort voor rust nog twee honderd procent kansen te benutten (41, 45+2), waardoor de thuisploeg met een nipte voorsprong de rust in ging.

Na rust strafte Getafe het grote aantal kansen van Barcelona bijna af toen Luis Milla ter Stegen van afstand tot een redding dwong, die de bal op de paal keerde (49′). FCB was niet onder de indruk van de korte schok en gebruikte het aluminium doelpunt als een wake-up call. Zo’n vier minuten later stond het 2:0: na een steekpass van Raphinha op Christensen, gaf de Deen de bal aan Joao Felix, die de bal met gemak binnenschoot (53′).

Fermin scoort het laatste doelpunt

Vanaf dit moment speelde Barcelona met veel humor en goede combinaties. Na de openingspass van Gündogan op Raphinha maakte de Jong het af (61′). Daarna kabbelde het spel voort. Het laatste doelpunt werd gescoord door invaller Fermin die met zijn schot de stand op 4:0 bracht (90.+1).

Barcelona reist aanstaande zondag af naar Bilbao (21.00 uur). Getafe ontvangt Las Palmas een dag eerder om 18.30 uur.