maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueOndanks achterstand bij West Ham: City blijft ongeslagen

Ondanks achterstand bij West Ham: City blijft ongeslagen

Manchester City heeft opnieuw gewonnen op speeldag vijf van de Premier League. Pep Guardiola’s ploeg stond bij rust achter tegen West Ham United, maar draaide de wedstrijd om en won met 3-1

Regerend Champions League-winnaar Manchester City ontving Conference League-winnaars West Ham United op speeldag vijf van de Premier League. Beide ploegen waren sterk in vorm voor de interlandbreak. Terwijl City alle vier wedstrijden tot nu toe had gewonnen, had West Ham tien punten verzameld.

De rollen waren echter duidelijk verdeeld. De City-spelers, met Gvardiol en Bernardo Silva op de plaats van Aké en Kovacic in vergelijking met de 5:1 tegen Fulham, namen meteen het heft in handen. David Moyes, die onlangs nog een 2-1 overwinning boekte op het gepromoveerde Luton, bracht Soucek in voor Benrahma en koos voor een defensieve aanpak bij de Hammers.

De bezoekers verplaatsten het spel vanaf het begin naar de helft van West Ham, lieten de bal lopen en creëerden kansen. Uit een corner waren Rodrigo en Dias de hoofdrolspelers in een meervoudige kans, maar Souceks schouder op de lijn en Areola’s dubbele redding hadden iets tegen de vroege voorsprong (7e). Haaland werd ook gevaarlijk, maar miste twee grote kansen van dichtbij in de eerste helft (15e/42e).

Ward-Prowse schokt City

West Ham loerde op de tegenaanval en toonde zich ijskoud. Na balverlies van Doku profiteerde Coufal van de ruimte op de rechterflank en bediende hij Ward-Prowse perfect, die met een duikende kopbal scoorde en City op een 1-0 voorsprong zette (36e).

Die voorsprong duurde echter maar kort na de hervatting. Het duurde slechts 45 seconden voordat Doku zijn fout voor de 0:1 corrigeerde en zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte (46.).

En de druk van de Cityzens bleef hoog. Even later faalde Alvarez met een vrije trap op de paal (52.). Haaland dwong Areola tot een redding met een schot van opzij (54e).

Het duurde even voordat de Hammers weer in de aanval gingen – maar toen werd het pas echt gevaarlijk. Eerst redde Akanji Emerson op het nippertje (60e). Uit de daaropvolgende corner dwong Zouma Ederson tot een briljante redding (61.)

Silva draait de wedstrijd om

Maar over het geheel genomen bleef Guardiola’s ploeg de gevaarlijkste. Het was Bernardo Silva die na 76 minuten de wedstrijd deed kantelen. Daarvoor had Aguerd een steekpass van Alvarez gemist, waardoor de Portugees de bal kort voor het doel langs Areola kon tikken (76ste).

Er ontbrak echter nog één ding voor een perfecte City-middag. Haaland faalde ook bij zijn volgende grote kans tegen Areola (82e). Maar kort voor het einde kreeg de Noor een kans te veel en scoorde hij zijn zevende doelpunt van het seizoen, waardoor de eindstand 3:1 werd (86.).

Beide ploegen staan nu voor een Engelse week. City moet het dinsdag in de hoogste klasse opnemen tegen Rode Ster Belgrado (21.00 uur). West Ham staat donderdag (21.00 uur) ook tegenover een Servische vertegenwoordiger in de Europa League. TSC Backa Topola is te gast.