maandag, april 29, 2024
HomeBasketballOKC bederft O'Neal's eer - Schröder krijgt voor het eerst zijn grenzen...

OKC bederft O’Neal’s eer – Schröder krijgt voor het eerst zijn grenzen te zien

De gebroeders Wagner kunnen de eer van Shaquille O’Neal niet vergulden, Dennis Schröder kan zijn sterke debuutprestatie niet evenaren. De NBA op woensdagochtend

The Orlando Magic had woensdagavond graag een feestelijke setting gehad – maar de Oklahoma City Thunder speelde geen bal. De ploeg uit de Midwest, die onlangs zwaar was verslagen door de Dallas Mavericks, won de uitwedstrijd met 127:113. Zelfs de wereldkampioen broers Franz en Moritz Wagner konden de nederlaag niet voorkomen.

Franz Wagner scoorde een teleurstellende 15 punten, zeven rebounds en twee assists in 34 minuten actie. Moritz Wagner droeg elf punten en vijf rebounds bij in slechts 14 minuten actie. Dat kwam niet eens in de buurt van wat Shai Gilgeous-Alexander en Jalen Williams produceerden aan de andere kant: SGA kwam als beste uit de bus, vooral in het derde kwart, toen hij in zijn eentje 15 van zijn in totaal 32 punten scoorde. Williams drukte daarentegen zijn stempel op de wedstrijd in het vierde kwart – met 17 van zijn 33 punten.

De 32 gaat onder het dak

O’Neal was Orlando’s allereerste nummer één, de Magic’s eerste professionele Rookie van het Jaar, eerste All-Star en leidde de Magic naar hun eerste Finals in 1995. De Magic zijn de derde franchise die het shirt van O’Neal onder hun dak hebben – de center had deze eer al eerder gekregen van de Lakers en de Miami Heat.

Voor de gebroeders Wagner was het maar een kleine domper: dankzij hun vijf overwinningen uit de afgelopen zeven wedstrijden zijn de Magic nog steeds volop in de race voor de play-offs in de Eastern Conference.

Tatum steelt de show van Schröder

Dennis Schröder leed zijn eerste nederlaag in zijn tweede wedstrijd voor de Brooklyn Nets – en de Duitse wereldkampioen kreeg duidelijk zijn grenzen te zien. Met slechts negen punten, vijf rebounds en drie assists kon de inwoner van Braunschweig zijn sterke debuut bij de Nets niet voortzetten. De eindstand was 110:118 tegen de Boston Celtics.

Jayson Tatum blonk uit voor de Celtics, die hun vijfde overwinning op rij vierden. De 25-jarige Amerikaan scoorde 41 punten, 14 rebounds en vijf assists. Het was de 25e wedstrijd in Tatum’s NBA-carrière waarin hij minstens 40 punten scoorde in een reguliere seizoenswedstrijd.

Na afloop was hij bescheiden: “We hebben echt een goed team – en het zal niet altijd aan mij liggen. Ik begrijp dat gewoon en ik weet dat ik mijn teamgenoten nodig heb. Ik heb iedereen nodig, we hebben elkaar allemaal nodig.” De beste scorers van de Nets waren Mikal Bridges met 27 punten en Cam Thomas met 26.