zaterdag, mei 4, 2024
HomePremier LeagueÖdegaard maakt het duidelijk: Arsenal wint van Wolverhampton en staat voorlopig bovenaan

Arsenal FC is weer op de rails. Na de 2-0 nederlaag bij Aston Villa en de Champions League-uitwedstrijd bij FC Bayern wonnen de Gunners zaterdagavond met 2-0 bij Wolverhampton en klommen ze naar de eerste plaats op de ranglijst, voorlopig althans

Toen scheidsrechter Paul Tierney voor de laatste keer op zijn fluitje blies op deze sfeervolle avond in Wolverhampton, spraken de cijfers voor zich: 54 procent balbezit, 54 procent gewonnen tackles en vooral 24-5 schoten op doel. De overwinning van Arsenal FC in het Molineux Stadium was zonder twijfel verdiend – en het kon de Gunners weinig schelen dat het niet bepaald een glorieus resultaat was.

De ploeg van Mikel Arteta domineerde vanaf het begin en had het eerste schot in de eerste minuut via Havertz, voordat Rice’s inzet vanaf de rand van het strafschopgebied de tweede paal raakte (14) – maar de favorieten moesten vervolgens opgelucht ademhalen toen Wolverhampton’s Joao Gomes ook het aluminium miste (29).

Tross

Trossard zet Arsenal op voorsprong

Wat geen van de 31.621 toeschouwers op dit moment kon weten: Het doelpunt van de paal zou de enige scoringskans van hoog kaliber blijven. Arsenal legde zich in het restant van de wedstrijd niet bepaald in de luren, maar nam kort voor rust toch de leiding toen Trossard met een krachtig schot de bal onder de lat schoof (45′).

Na de hervatting behielden de favorieten hun voorsprong en putten Wolverhampton uit met lange passen. Kort voor het einde was het Ödegaard die de laatste twijfels over een Arsenal-overwinning wegnam: de aanvoerder van The Gunners scoorde met een weloverwogen schot vanaf de basislijn in de korte hoek – 0:2, de eindstand (90,+5).