zondag, april 28, 2024
HomeBasketballNiets te halen: Dapper Alba verliest van Barça - Bayern verliest na...

Niets te halen: Dapper Alba verliest van Barça – Bayern verliest na geforceerde pauze van Corona

Alba Berlin verloor duidelijk in hun thuiswedstrijd tegen Euroleague-leider Barcelona ondanks een geëngageerd optreden. FC Bayern Basketball heeft verrassende nederlaag geleden in Athene

Voor 4500 toeschouwers in de Max-Schmeling-Halle kon Alba Berlin vooral in het tweede kwart slechts korte tijd standhouden tegen FC Barcelona. Uiteindelijk werd het echter een duidelijke 79:95 (39:47) nederlaag. Dit betekent dat de kansen van de Duitse kampioenen – die op de twaalfde plaats in de eredivisie staan – op een play-off plaats nog verder zijn afgenomen. De beste Berlijnse scorers waren Oscar da Silva met 13 punten en Jaleen Smith met twaalf.

Coach Israel Gonzalez moest het doen zonder de langdurig geblesseerden Marcus Eriksson en Louis Olinde en ook Oranje-international Johannes Thiemann. In ruil daarvoor was Maodo Lo terug. Zijn team moest echter zijn ritme vinden in het offensief. Te veel vrije worpen werden direct in de openingsfase gemist.

Alba, echter, vocht erg hard in de verdediging. In het midden van het eerste kwart maakten de gastheren weer gelijk op 11:11. Het zou echter bij de laatste trekking blijven. Telkens wanneer de Berlijners terugvochten, had Barcelona een antwoord en strafte het fouten ijskoud af. En Alba maakte er te veel in de eerste helft.

Barcelona bleef niet onder de indruk na de eindwisseling en scoorde bijna naar believen. De gastheren hadden daar in deze fase niet veel tegenover te stellen. De achterstand liep op tot 22 punten in het derde kwart (51:73). Alba vocht tot het einde en gaf nooit op. Dichter dan tien punten kwamen zij echter niet.

“We maakten een paar ongebruikelijke fouten in de eerste helft,” zegt Gonzalez op de website van de club. “Om tegen een ploeg als deze te winnen moeten we bijna perfect spelen en dat gebeurde vandaag niet. We kunnen veel leren van deze wedstrijd. We zullen proberen om onze weg te vervolgen en te verbeteren. “

Bayern met moeilijke start – en lege handen op het einde

In de eerste wedstrijd na hun Corona-pauze heeft ook FC Bayern Basketball een nederlaag geleden. De ploeg uit München verloor met 67:80 (35:42) bij Panathinaikos Athene.

De Beiernaren hadden het aanvankelijk moeilijk na hun pauze van twee weken en stonden in het eerste kwart 26 punten toe. Daarna werd het verdedigend echter beter en kon de achterstand tot drie punten worden teruggebracht. Athene nam echter weer afstand en leidde verdiend met 42 tegen 35 bij de pauze.

Na een zwakke start in de tweede helft, herstelden de gasten zich in het midden van het derde kwart. De worpen van buiten de driepuntslijn begonnen te vallen en de ploeg van coach Andrea Trincheri kwam zelfs binnen één punt. Maar na de blessure van point guard Vladimir Lucic vier en een halve minuut voor het einde slaagden ze er nog maar in één korf te scoren, zodat de nederlaag op het einde duidelijk was.