donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballNa zege in Game 5: Bayern opnieuw in finale tegen Alba

Na zege in Game 5: Bayern opnieuw in finale tegen Alba

Bayern München won dankzij hun sterke zenuwen de beslissende wedstrijd bij Telekom Baskets Bonn in de halve finales van de BBL en zal net als vorig jaar om de kampioenstitel spelen tegen Alba Berlin.

De ploeg uit München won woensdagavond het vijfde duel met 87:74 (42:44) bij de Rijnlanders en besliste de best-of-five-reeks met 3:2 in hun voordeel. De Berlijners hadden afgelopen vrijdag in drie wedstrijden tegen Ludwigsburg al de finale bereikt

De eerste van vijf mogelijke finales vindt vrijdag plaats in Berlijn. De reeks zal, in tegenstelling tot de vorige rondes, afwisselend uit- en thuiswedstrijden omvatten. De nieuwe titelhouder zal worden bepaald na de vijfde wedstrijd op uiterlijk 22 juni.

Edelfan Hoeneß ziet sterke start

Onder het toeziend oog van de Beierse erevoorzitter Uli Hoeneß ging de ploeg uit München dominant van start in Bonn. Na acht minuten stond de ploeg van coach Andrea Trinchieri 22:8 voor. De gastheren hadden een uitstekende Peter Jackson-Cartwright nodig om terug in de wedstrijd te komen. De Amerikaan, uitgeroepen tot de beste prof in de competitie, draaide de wedstrijd om met 20 punten voor de pauze. Verdedigingsspecialist Karsten Tadda zorgde na 20 minuten zelfs voor een nipte 44:42 met twee geslaagde afstandsworpen.

Na de wisseling van de einden kwamen de Bavarianen beter uit de startblokken. Na vijf minuten in de derde periode leidden de kwartfinalisten van de Euroleague met 56 tegen 51 en gingen ze het laatste kwart in met een voorsprong van acht punten na een 7:0 run.

Aangezien de ploeg uit München superieur was in rebounding en steeds meer vat kreeg op Jackson-Cartwright, slaagde Bonn er niet in terug te komen in de wedstrijd. Zes minuten voor het einde leidde de ploeg van Trinchieri met 79-67 en kwam ondanks een hectische slotfase niet meer in de problemen. Jackson-Cartwright was de beste scorer met 25 punten. Nick Weiler-Babb (18 punten) was de meest succesvolle scorer van de Bavarianen.