donderdag, april 25, 2024
HomeFootballNa de wissel: Terodde scoort een brace in acht minuten.

Na de wissel: Terodde scoort een brace in acht minuten.

Na een geconcentreerd optreden won Schalke tegen de Oberliga-ploeg Gütersloh met 3:0. Totdat invaller Terodde een brace scoorde, lag de wedstrijd open, althans wat de uitslag betreft.

In de test van FC Schalke 04 tegen Oberliga ploeg Gütersloh had de in de Bundesliga gepromoveerde ploeg alles onder controle. De Oost-Westfalen waren nauwelijks gevaarlijk, Schalke’s Fährmann had een rustige avond in het doel.

Offensief had S04 niet elke minuut kansen, maar wel een aantal goede mogelijkheden. Na twee eerste pogingen van Mollet (net voor de lijn weggewerkt, 12e) en Larsson (Gütersloh-doelman Peters redde sterk, 13e) stond de aanvoerder van de Königsblauen op de juiste plaats. Latza duwde een afgeketste voorzet van Matriciani van dichtbij over de lijn om de leiding te nemen (25). Kort daarna had Mollet zelfs de voorsprong kunnen vergroten met een vrije trap vanaf 22 meter, maar de paal stond in de weg (32e).

In de tweede helft liep Gütersloh zichtbaar uit, Schalke had alles onder controle maar hield het spel open, althans wat het resultaat betreft – totdat doelpuntenmaker Terodde werd gewisseld (74.).

Terodde komt op, scoort en beslist de wedstrijd.

De aanvaller was nog geen twee minuten op het veld en de bal lag al in het doel. Terodde kopte een voorzet van Ouwejan in de korte hoek (76.). Slechts acht minuten later was de spits opnieuw de ontvanger van een voorzet, ditmaal afkomstig van Mollet: Terodde nam de bal in het strafschopgebied met zijn borst naar beneden en tikte de bal binnen voor de 3:0 eindstand.