zaterdag, mei 4, 2024
HomeSerie AMourinho scheldt twee keer en wordt van het veld gestuurd - Dybala...

Mourinho scheldt twee keer en wordt van het veld gestuurd – Dybala is betrouwbaar

Aan het einde van de 19e speeldag in de Serie A stonden buren Atalanta Bergamo en AS Roma tegenover elkaar in de strijd om de internationale plaatsen. Op twee doelpunten na haalde José Mourinho opnieuw de krantenkoppen

Roma-coach José Mourinho moest het ontgelden in zijn tweede thuiswedstrijd van het jaar – doordeweeks kwamen ze met 1-0 achter en versloegen ze US Cremonese uit de Serie B met 2-1 bij de laatste 16 van de Coppa Italia. Opnieuw met de scheidsrechter. Aurelio Aureliano, die aan het einde van de 19e speeldag de wedstrijd tussen AS en Atalanta Bergamo arbitreerde, bestrafte een duw van voormalig Schalke-speler Kolasinac tegen Dybala, die in balbezit was, niet als een overtreding en dus mogelijk als noodrem kort voor rust. De VAR greep ook niet in en “The Special One” kreeg in plaats daarvan een gele kaart voor zijn klachten.

Er had gefloten kunnen worden, want Kolasinac had geen beweging richting de bal gemaakt, maar de beslissing bleef staan. Net als het feit dat een Roma-ploeg die zondagavond het aloude Stadio Olimpico domineerde, simpelweg niet in staat was om hun superioriteit om te zetten in een voorsprong

Het Atalanta van Gian Piero Gasperini, dat doordeweeks ook in de beker in trek was (3-1 tegen Sassuolo Calcio), kwam verrassend op voorsprong. Na een voorzet van Miranchuk, die naar de buitenkant was doorgeschoven, hield Koopmeiners zich in het centrum staande tegen de te passieve Karsdorp en knikte de 1:0 binnen (8e minuut). Later maakte de Ketelaere er bijna 2:0 van, maar AS-doelman Rui Patricio redde uitstekend (22e minuut)

Dybala scoort vanaf de stip

Maar meer zat er niet in voor de Bergamo-aanval, die lange tijd op slot werd gegooid door Mancini, Cristante & Co. De aanvalseenheid van de Giallorossi, rond een behendige Dybala die moeilijk van de bal te houden was, bood veel meer, ook al ontbrak het vaak aan de eindpass. Er waren nog kansen, maar Atalanta-doelman Carnesecchi was de man van het moment. De doelman redde tegen Lukaku (21e) en een verraderlijk afgeketste voorzet van Dybala (21e) – had ook geluk dat Dybala de bal niet vanuit de beste positie raakte (33e) en een ploeggenoot redde op de lijn na een afronding van Karsdorp (35e).

Waarom ging het toch nog met 1:1 de rust in? Omdat Bergamo’s prof Ruggeri op komische wijze zijn been strekte toen Karsdorp het zojuist beschreven schot nam en met zijn noppen zijn tegenstander op de voet raakte. Het resultaat was een penalty, die Dybala niet miste met een trefzeker schot in de rechterhoek (39′). Dat was ook de stand bij rust, mede omdat Kolasinacs duw op Dybala in de blessuretijd niet leidde tot een fluitsignaal

Mourinho springt en ziet rood

De tweede helft is snel verteld: Lange tijd gebeurde er niets, afgezien van halfbakken finishes of een kopbal van Dybala over rechts (56e). In plaats daarvan liepen beide teams elkaar in de weg, werden er overtredingen gemaakt en werd er weinig risico genomen

Een groot aantal wissels belemmerde de toch al bijna onbestaande flow van de wedstrijd nog verder. Pas in de slotfase schakelden de Romeinen weer een tandje bij, mikten op 2:1 en creëerden onderweg kansen. Lukaku miste echter een keer vanuit een moeilijke positie (80′), voordat de Belg over rechts schoot (82′) en later bijna doorbrak in de blessuretijd en niet werd gefloten voor een vermeende overtreding. Dit bracht Mourinho weer van zijn stuk, die opnieuw vloekte, het veld op rende, een keer boos op de grasmat sprong en kort daarna de volgende kaart voor dit wangedrag zag – rood en een uitwijzing voor “The Special One”, niet de eerste keer in zijn Roma-tijd

Uiteindelijk stond er 1:1 op het scorebord in het Olimpico – te weinig voor beide clubs in de strijd om de internationale eer. De stadsderby wacht Roma in de kwartfinales van de Coppa Italia op woensdagavond (18u), ook bij Lazio Rome. Atalanta zit ook bij de laatste acht ploegen en staat een paar uur later tegenover Milan in San Siro (21.00 uur).