dinsdag, mei 14, 2024
HomeFootball"Mitro is on fire": Mitrovic pakt doelpuntenrecord

“Mitro is on fire”: Mitrovic pakt doelpuntenrecord

Aleksandar Mitrovic heeft de volgende mijlpaal op zak: de aanvaller van Fulham FC scoorde woensdag tegen Peterborough United en heeft nu het enige Championship-record voor meeste doelpunten in een seizoen op zak.

De Brentford-aanvaller zette die score echter pas op de 46e en laatste speeldag van vorig seizoen. Mitrovic, aan de andere kant, had 16 wedstrijden over na de wedstrijd tegen Hull om de enige recordhouder te worden. Gezien zijn quota, leek het twijfelachtig dat de spits zoveel wedstrijden nodig zou hebben – en toen deed hij dat niet,

Mitrovic heeft zijn zinnen gezet op promotie

Hoewel Mitrovic in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Huddersfield Town (1-2) met lege handen stond, was het nu wel zover. De 27-jarige scoorde tegen Peterborough United zijn 32e doelpunt van het seizoen door een strafschop om te zetten in 1-0 (28e minuut). In de 62e minuut voegde hij het 33e doelpunt toe.

In Fulham wordt vaak het lied “Mitro is on fire” gezongen, vooral wanneer de gespierde Serviër scoort – en in het huidige seizoen zal hij zeker werken aan het uitbreiden van zijn record, vooral omdat de Londenaren zijn doelpunten nodig hebben om het grote doel van promotie te realiseren.

Op dit moment ziet het er goed uit, de voorsprong op het derde geplaatste Bournemouth is maar liefst elf punten – en Fulham heeft nog een wedstrijd achter de hand.