vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballMexico: Geslaagde generale repetitie Duitsland tegen Ghana

Mexico: Geslaagde generale repetitie Duitsland tegen Ghana

Het Mexicaanse nationale team won de testwedstrijd tegen Ghana met een overtuigende 2-0 score. Nu wacht hen de Duitse nationale ploeg in Philadelphia

Na twee wedstrijden zonder overwinning boekte de nationale ploeg van Mexico zondagavond een overtuigende 2-0 overwinning op Ghana in een testwedstrijd in Charlotte, North Carolina. In een wedstrijd die ongewoon ruw was voor een vriendschappelijke wedstrijd, domineerde de ploeg van bondscoach Jaime Lozano de hele 90 minuten en stond het de Black Stars nauwelijks kansen toe.

Mexico met sterke tweede helft

Even later kreeg invaller Uriel Antuna een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar onder zware druk van ex-Salzburg-speler Gideon Mensah schoof hij de bal net naast de paal (64e). Acht minuten later deed Antuna het nog beter, toen hij na een droompass van Cesar Huerta alleen voor het doel door de opjagende Ati Zigi heen tunnelde en de 2-0 maakte.

El Tri haalde daarna het tempo uit hun eigen spel en liet Ghana wat balbezit toe, maar zonder de controle te verliezen. Het schot van Mohammed Kudus op de buitenkant van het net in de 76ste minuut was de enige noemenswaardige actie voor de West-Afrikanen, die de hele 90 minuten zonder doelpunt bleven voor Mexico-doelman Guillermo Ochoa, afgezien van een kopbal net over de lat van Arsenal’s Thomas Partey (17de).

Goede herinneringen aan testwedstrijd tegen Duitsland

De twee landen ontmoetten elkaar voor het laatst om de groepsfase te openen op het WK 2018 in Rusland. Mexico won de wedstrijd met 1-0, de Duitse nationale ploeg kwam die openingsnederlaag nooit meer te boven en werd na de voorronde uitgeschakeld.