vrijdag, april 26, 2024
HomeLigue 1Messi's dubbel: PSG wint duidelijk in Montpellier

Messi’s dubbel: PSG wint duidelijk in Montpellier

Na drie wedstrijden zonder zege heeft Paris St. Germain met 4-0 gewonnen in Montpellier. Het aanvallende trio was verantwoordelijk voor alle doelpunten.

Na drie wedstrijden zonder zege wilde Paris St. Germain, dat zonder Neymar speelde, al vroeg in het bezoek aan Montpellier de zaken duidelijk maken. In de beginfase stonden de twee supersterren in het offensief, Messi en Mbappé, centraal. Nadat de Argentijn eerst verzuimde te scoren na een assist van zijn aanvallende collega (5e), toonde hij zich een minuut later al koelbloediger – 1:0.

De bezoekers gingen echter niet op hun lauweren rusten en drongen aan op een dubbele treffer. Mbappé slaagde er echter niet in om de Montpellier-doelman te verslaan na een fraaie lob van Messi (10e), zodat de stand voorlopig 1-0 bleef. Dit werd bijna afgestraft: Donnarumma nodigde de thuisploeg uit om voor de eerste keer dicht bij het scoren te komen – maar het schot van Mavididis vloog aan de rechterkant voorlangs (16e).

Messi en di Maria zorgen voor de vroege beslissing

Messi en di Maria waren efficiënter aan de andere kant. Binnen zes minuten hadden de Argentijnen de leiding genomen (20e, 26e). Nu miste alleen Mbappé nog een doelpunt van het aanvallende trio. In de 33e minuut kwam de Fransman bijna tot scoren, maar zijn schot ketste af op de paal en belandde terug in het veld. Daarom bleef de score 3-0 tot aan de pauze.

Na de hervatting nam PSG veel gas terug en verliep de wedstrijd zonder problemen. Alleen Mbappé was wanhopig om zijn 25e doelpunt van het seizoen te scoren. Hij scoorde vanaf de stip (60e) nadat Souquet hem in het strafschopgebied ten val had gebracht. Omdat Mollet (64e), Chotard (66e) en Zambia (90e) in het verdere verloop van de wedstrijd de troostgoal misten, bleef de stand tot het einde toe 0:4.

PSG, die zich al lang tot kampioen hebben gekroond, ontvangen FC Metz op de laatste speeldag (za. 21.00 uur). Montpellier zijn te gast bij Angers SCO op hetzelfde moment.