maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueManUnited 0:2 - Awoniyi op gelijke hoogte met Adebayor en Salah

ManUnited 0:2 – Awoniyi op gelijke hoogte met Adebayor en Salah

Manchester United vierde hun tweede overwinning in hun tweede thuiswedstrijd in de Premier League. De Red Devils stonden al na vier minuten met 2-0 achter tegen Nottingham Forest.
De nipte 1-0 overwinning op Wolverhampton in de eerste thuiswedstrijd werd gevolgd door een teleurstellende 2-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur. Dus voor de derde competitiewedstrijd stonden de Rode Duivels onder druk. Maar de eerste paar minuten op Old Trafford voelden niet als een verlossing. De United-fans moeten het gevoel hebben gehad dat ze in de verkeerde film zaten – de thuisploeg stond na drie minuten en 47 seconden al met 2-0 achter. Awoniyi opende de score na twee minuten (2e), voordat Boly een vrije trap binnenkopte (4e). Beide goals werden opgezet door Gibbs-White.

Het was ongetwijfeld een speciaal doelpunt voor Awoniyi – de voormalige aanvaller van Union Berlin scoorde dit seizoen in zijn zevende opeenvolgende wedstrijd in de Premier League. Zo’n reeks was nog nooit eerder vertoond door een Forest-prof in de hoogste klasse van Engeland. De Nigeriaan werd ook pas de derde Afrikaan na Adebayor (Togo) en Salah (Egypte) die deze prestatie neerzette in de Premier League.

United liet zich echter niet uit het veld slaan en reageerde met woede in de buik. De eerste treffer kwam er in minuut 17 toen Eriksen zich ontdeed van Forest-doelman Turner, die de hele wedstrijd allesbehalve veilig was geweest. Kort daarna had het 2:2 moeten staan, maar de verraste Casemiro kopte vanaf vier meter voorlangs (26.). Een paar minuten voor rust waagde Forest zich weer naar voren – en scoorde bijna de 3:1. Gibbs-White schoot echter op de lat: Gibbs-White schoot echter ongelukkig op teamgenoot Awoniyi (45.+2).

Gibbs-White mist 3:1 – Worrall vliegt van het veld

Na de pauze had Gibbs-White de voorsprong kunnen vergroten, maar hij besloot ten onrechte niet af te ronden in kansrijke positie (47e). Daarna was het weer hetzelfde liedje: Manchester United bouwde enorme druk op en verpletterde de underdogs. De gelijkmaker kwam er in de 52e minuut: Bruno Fernandes gaf Casemiro een slimme kopbal en dit keer miste de Braziliaan zijn kans niet.

De aanvoerder van de gastheren had de wedstrijd in de 59e minuut kunnen beslissen, maar Bruno Fernandes schoof de bal vanaf zes meter langs de tweede paal. Dan een kwartier voor het einde: ManUnited – in de minderheid door de overtreding van Worrall (67e) – kreeg een penalty voor Danilo’s uitdaging op Rashford, die Bruno Fernandes omzette (76e).

In de laatste minuten van de normale tijd zocht het moedige Forest opnieuw naar een kans, maar het ontbrak aan de nodige precisie. Aan de andere kant ging United te slordig om met hun kansen: Sancho’s pass richting Rashford mislukte volledig (90.+8). Na ruim twaalf minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Stuart Attwell een einde aan de wedstrijd. United’s tweede thuiszege was bezegeld.
Met zes punten staat de ploeg van trainer Erik ten Hag voorlopig op de vijfde plaats – en kan komende zondag de vorm op de proef stellen. Ze spelen dan een uitwedstrijd tegen runners-up Arsenal, die zaterdag verrassend punten lieten liggen tegen Fulham (2-2).