zaterdag, april 20, 2024
HomeBundesligaMané na succesvol debuut: "We kunnen beter".

Mané na succesvol debuut: “We kunnen beter”.

Eigenlijk een perfect debuut voor Bayerns nieuwe aanvaller Sadio Mané in de Supercup tegen RB Leipzig. Toch analyseerde de Senegalese doelpuntenmaker kritisch – en hoopt op “perfectie” in de toekomst.

Eerste competitiewedstrijd, eerste doelpunt, eerste trofee: het debuut van Sadio Mané voor FC Bayern in de Supercup tegen RB Leipzig is de Senegalees zeer goed bevallen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Matthis de Ligt of Ryan Gravenberch of Noussair Mazraoui stond de topnieuweling en oud-speler van Liverpool in de eerste topwedstrijd van het seizoen direct in de basisopstelling.

En in de 31e minuut was het meteen raak. Bayern maakte het spel snel met een-touch voetbal, Serge Gnabry had ruimte in het strafschopgebied, stak over – en Mané gleed nonchalant binnen voor de 2:0 voorsprong. Première doelpunt op de première.

Zes doelpunten werden gemaakt in de loop van de Super Cup. We hebben een goede wedstrijd gespeeld,” vatte Mané na de wedstrijd op Sat.1 samen. “Ook al hadden we wat problemen in de tweede helft.” Want terwijl Bayern bij de rust nog met 3-0 voorstond, vocht Leipzig zich in de tweede helft opnieuw terug, en kort voor het einde had RB nog maar één doelpunt nodig voor de gelijkmaker en de 4-4. Uiteindelijk maakte Leroy Sané diep in blessuretijd alles duidelijk voor de record- en regerend landskampioen in hun duel met de huidige bekerwinnaars RBL.

Mané eist “perfectie”

De kritische analyse van

Mané na afloop: “We kunnen beter.” Volgens de 30-jarige moet de ploeg “proberen om niet opnieuw de fouten te maken die we vandaag maakten”. Desondanks gaf de dartele doelspeler toe: “Maar het is nog maar het begin van het seizoen. Dus we hebben nog tijd om aan perfectie te werken. “

Uiteindelijk pakte het uit voor Bayern en Mané, zelfs zonder de “perfectie”, de ploeg uit München zegevierde net met 5:3 dankzij een aanval gretig op Mané en kroonde zich zo voor de elfde keer tot winnaar van de Supercup – wat ook de debutant deed glimlachen. “Vandaag was het alleen belangrijk om te winnen,” zei Mané, “en ik geloof oprecht dat we de overwinning verdienden.”

De nieuwe aanvaller van München hoopt waarschijnlijk op een vergelijkbaar debuut in de Bundesliga. Voor de aftrap van het nieuwe seizoen ontvangt Bayern vrijdag regerend Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.