zondag, mei 5, 2024
HomeFootballMan United gaat door in de FA Cup ondanks een stortvloed aan...

Man United gaat door in de FA Cup ondanks een stortvloed aan kansen

Manchester United is door naar de vierde ronde van de FA Cup. De Red Devils misten talloze kansen bij derdeklasser Wigan Athletic, maar boekten toch een verdiende 2-0 zege

Athletic-coach Shaun Maloney voerde twee wijzigingen door na het 1-1 gelijkspel bij Barnsley FC. Aasgaard en Humphrys begonnen in plaats van Lang en Magennis (beiden op de bank).

United-trainer Erik ten Hag bracht ook twee wijzigingen aan in zijn team. McTominay verving Eriksen uit de 2-1 nederlaag bij Nottingham Forest en Höjlund begon in plaats van Antony. Rashford verhuisde weer van het midden naar de vleugel

Diogo Dalot op voorsprong – United verspeelt kansen

De gastheren begonnen beter aan de wedstrijd en kregen al vroeg de eerste topkans via Aasgaard. De Deen werd echter afgekeurd door Onana (3e), die de laatste tijd vaak pech heeft. United was gewaarschuwd en nam vervolgens het heft in handen. Het eerste gevaarlijke schot van de Red Devils kwam van Rashford (14). De bezoekers werden gevaarlijker en McTominay miste ook de openingstreffer (17′), die er vijf minuten later wel zou komen: Diogo Dalot schoot de bal vanaf een meter of 17 in de rechterhoek.

Het doelpunt was het resultaat van een van de vele gevaarlijke voorzetten van Garnacho in deze fase. De Argentijn zorgde ook voor de afronding van Rashford (24′) en de kopbal van Höjlund over de lat (29′). Wigan had het druk in de verdediging en kon niet meer zoveel voorzetten geven. Toch was er eentje gevaarlijk (28). De FA Cup-winnaars van 2013 mochten niet klagen dat ze voor rust nog een doelpunt tegen kregen, maar een dubbele kans van Rashford en Höjlund (36′) en nog een voorzet van Garnacho (40′) vonden het net niet.

Bruno Fernandes scoort vanaf de stip

De Rode Duivels bleven de dominante ploeg aan het begin van de tweede helft. Ze waren echter niet meer zo succesvol als in de eerste helft en creëerden kansen van hoog kaliber met de minuut. Mainoo had het eerste doelpunt van betekenis in de 62e minuut, maar met slechts één doelpunt voorsprong is er altijd een risico op een tegendoelpunt – zoals het geval was in de 67e minuut, maar Mainoo verdedigde één-op-één tegen de opvallende Wigan-aanvaller Godo.

In de 72e minuut wees scheidsrechter Anthony Taylor vervolgens naar de stip. Bruno Fernandes ging naar de grond na een licht contact – hij zette de resulterende penalty om en besliste de wedstrijd (74′). De Engelse recordkampioenen probeerden er vervolgens 3:0 van te maken, maar werden opnieuw afgekeurd door de sterke Tickle in het doel van de gastheren (81e, 82e). Bruno Fernandes miste ook zijn tweede doelpunt (86). Uiteindelijk was het een verdiende 2-0 overwinning voor de bezoekers.

Wigan Athletic ontvangt dinsdag Doncaster Rovers in de laatste 16 van de EFL Trophy. Manchester United staat op 14 januari (17.30 uur) tegenover Tottenham in de Premier League.