woensdag, mei 1, 2024
HomeFootballMali trotseert shorthandedness en wint laat in Zuid-Soedan

Mali trotseert shorthandedness en wint laat in Zuid-Soedan

In de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden heeft Mali in blessuretijd zijn plicht vervuld in Zuid-Soedan. Tegen de underdogs maakten de favorieten het zichzelf twee keer moeilijk.
Alles leek op een gelijkspel uit te draaien tussen Zuid-Soedan en Mali, toen de gasten uit West-Afrika hun laatste mogelijkheid uit de kast haalden: in de 90e minuut kwam de Salzburg-spits Koita in het veld – en zorgde in een woedende blessuretijd voor het gevierde doelpunt.

De ploeg rond de twee Bundesliga-spelers Samassekou (TSG Hoffenheim) en Haidara (RB Leipzig) had het alleen aan zichzelf te wijten dat het zo ver was gekomen tegen een tegenstander die op papier inferieur was. Amper een half uur later legde Kouyaté de bal in zijn eigen doel om Zuid-Soedan op voorsprong te zetten (29e minuut).

Double strike wint van eigen doelpunt en uitzenden

Het zou tot de wissel van Koita duren voor het scorebord verrijkt werd met een treffer. De speler van Salzburg stond nog geen drie minuten op het veld toen hij de 2:1 voor zijn ploeg scoorde (90.+3). Wie er echter van uitging dat de eindstand dezelfde zou blijven, bleek het mis te hebben want de euforische bezoekers voegden er zelfs nog een derde doelpunt aan toe via Dieng (90.+5) in een wedstrijd met weinig kansen tegen een ontmoedigde thuisploeg en consolideerden hun voorsprong in het klassement op weg naar het Afrikaans continentaal kampioenschap met het 3:1 resultaat.