woensdag, april 24, 2024
HomeLa LigaLewandowski's volgende brace leidt Barça naar verplichte overwinning

Lewandowski’s volgende brace leidt Barça naar verplichte overwinning

De Catalanen, met coach Xavi die Busquets, Raphinha en onlangs nieuw geregistreerde Koundé inbracht voor de Jong, Ferran Torres en Christensen na de 4-1 zege op Real Sociedad, domineerden vanaf de aftrap voor hun thuispubliek. Na een paar halve kansen kreeg Lewandowski in de 12e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd, maar hij had pech in een merkwaardige scène toen de bal op de een of andere manier terug uit het net stuiterde nadat zijn kopbal de paal en Masip had geraakt.

Het beeld veranderde ook niet in de tweede helft: De Blaugrana bleven dominant, maar misten de definitieve scherpte. Toch miste Garcia maar ternauwernood het beslissende doelpunt toen hij uit een corner werd geblokt (52e). Lewandowski deed tien minuten later hetzelfde toen hij over het been van Joaquin hakte voor zijn tweede brace in successie (64e).