zondag, april 28, 2024
HomeLa LigaLamine Yamal's droomdoelpunt is genoeg voor Barcelona tegen Mallorca

Lamine Yamal’s droomdoelpunt is genoeg voor Barcelona tegen Mallorca

FC Barcelona kan met de wind in de rug de tweede etappe van de Champions League tegen SSC Napoli in. Een geniaal doelpunt van Lamine Yamal was genoeg voor de Catalanen om de wedstrijd tegen RCD Mallorca te winnen

Voor FC Barcelona stonden er vier nieuwe spelers op het veld in vergelijking met het 0-0 gelijkspel bij Athletic Bilbao. Inigo Martinez, Lamine Yamal, Guiu en Joao Felix begonnen in plaats van Araujo (gele kaart), de geblesseerden de Jong en Pedri en Lewandowski (bank).

Trainer Javier Aguirre bracht ex-Schalker Nastasic, Darder, Samuel Costa en Manu Morlanes in voor Valjent (geblesseerd), Mascarell (schorsing gele kaart), Antonio Sanchez en Dani Rodriguez (beiden op de bank) na de 1-0 overwinning tegen FC Girona.

Barca mist ideeën – Gündogan mist vanaf de stip

Zoals verwacht had de thuisploeg vanaf het begin meer balbezit. Het was echter meteen duidelijk dat de Catalanen moeite hadden om ruimte te vinden tegen de goed georganiseerde verdediging van Mallorca. Afgezien van een ongevaarlijk schot van Koundé (4e), was er een gebrek aan actie voor het doel.

Na 20 minuten zette Lamine Yamal met een geweldige pass Raphinha in stelling. De Braziliaan ging naar de grond nadat hij werd geraakt door Copate. Na tussenkomst van de VAR wees scheidsrechter Javier Iglesias Villanueva naar de stip. Gündogan pakte de bal, maar miste jammerlijk (24′). De bezoekers maakten herhaaldelijk speldenprikjes (31′, 34′), maar het ontbrak ze aan koelbloedigheid voor het doel.

Joao Felix, die grotendeels onbewogen bleef, schoot zijn afstandschot net naast (35) en Manu Morales kopte aan de andere kant in de armen van ter Stegen – die zijn 400ste wedstrijd in een Blaugrana-shirt vierde – (38), waardoor beide ploegen doelpuntloos de rust ingingen, begeleid door gefluit van sommige Barca-supporters.

Lamine Yamal scoort een droomdoelpunt

De ideeën ontbraken ook lange tijd na rust. De beste kans voor Lamine Yamal kwam toen Mallorca-doelman Rajkovic een voorzet niet wegwerkte. De Servische doelman was echter opnieuw ter plaatse om het krachtige schot van de 16-jarige met zijn vingertoppen op de lat te keren (57′).

Mallorca concentreerde zich nu meer op verdedigen, maar afgezien van een kopbal tegen de lat die werd teruggefloten voor buitenspel, kregen ze nauwelijks een kans om zich te ontwikkelen. Barca ook niet – tot de 73e minuut, toen Lamine Yamal opnieuw zijn enorme talent toonde door de bal in de hoek te tikken.

De slotfase werd gekenmerkt door een hoop geklungel, Mallorca nam geen genoegen met de 0:1, maar miste de stootkracht voorin, waardoor het uiteindelijk bij een verdiende, zij het niet geheel overtuigende overwinning voor FC Barcelona bleef.

De Catalanen ontvangen SSC Napoli dinsdag in de tweede etappe van de Champions League ronde van 16, terwijl Mallorca het aanstaande zaterdag (14.00 uur) opneemt tegen FC Granada.