woensdag, april 24, 2024
HomeBasketballKnicks en Hartenstein behalen eerste overwinning van het seizoen - tweede nederlaag...

Knicks en Hartenstein behalen eerste overwinning van het seizoen – tweede nederlaag voor Wagner

De New York Knicks hebben hun eerste overwinning van het seizoen behaald op de tweede speeldag in de NBA. Centre Isaiah Hartenstein blonk uit met zes punten en elf rebounds, terwijl Franz Wagner ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloor

Isaiah Hartenstein pakte zijn eerste overwinning bij de New York Knicks in hun tweede NBA wedstrijd van het seizoen. Vrijdag (plaatselijke tijd) won de Duitse center, die het EK thuis miste, de thuiswedstrijd tegen de Detroit Pistons met 130-106 (72-52). De gastheren domineerden de eerste helft, scoorden 72 punten, en trokken weg naar een verschil van 20 punten in het tweede kwart. Hartenstein scoorde zes punten en pakte de meeste rebounds van alle spelers in de wedstrijd met elf.

Franz Wagner daarentegen moet nog wachten op zijn eerste succes bij de Orlando Magic. De franchise in Florida verloor ook haar tweede wedstrijd, door met 98-108 (54-50) te verliezen van de Atlanta Hawks. In de slotfase van de wedstrijd liep Orlando een 0:8 achterstand op. Franz Wagner had acht punten, zeven rebounds en vier steals, terwijl zijn broer Moritz Wagner opnieuw afwezig was door een enkelblessure. Voor Atlanta scoorde de jonge ster Trae Young elk van zijn 25 punten na de pauze.

Jokic overtreft Curry

De Denver Nuggets boekten een 128-123 (70-52) overwinning op de Golden State Warriors om de regerende kampioenen hun eerste verlies van het seizoen toe te brengen. Nuggets ster Nikola Jokic noteerde de 77e triple-double uit zijn NBA-carrière met 26 punten, 12 rebounds en tien assists, en versloeg daarmee Warriors superster Stephen Curry (34 punten).

Ja Morant leidde de Memphis Grizzlies naar een 129-122 (62-70) overwinning op de Houston Rockets. Morant scoorde alleen al in het derde kwart 19 punten, want de 23-jarige raakte zijn eerste zeven schoten uit het veld. De Indiana Pacers verloren 134-137 van de San Antonio Spurs zonder Daniel Theis, die niet in aanmerking kwam.