maandag, april 29, 2024
HomeFootballKlopp over Luis Diaz na Luton gelijkspel: "Het belangrijkste is zijn vader"

Klopp over Luis Diaz na Luton gelijkspel: “Het belangrijkste is zijn vader”

Liverpool FC ontsnapte ternauwernood aan een vernedering bij Luton Town. LFC-trainer Jürgen Klopp richtte zich desondanks vooral op de emotionele terugkeer van Luis Diaz

Tot de vijfde minuut van de rust was het gepromoveerde Luton Town dicht bij een sensatie tegen Liverpool FC. Maar toen kopte invaller Luis Diaz in het strafschopgebied op beslissende wijze de 1-1 binnen. In plaats van een droomresultaat voor de underdogs, werd de sterke terugkeer van de Colombiaanse aanvaller gevierd.

Er waren ook veel emoties na het laatste fluitsignaal. Op Sky Sports was Jürgen Klopp zich natuurlijk bewust van het “superbelangrijke doelpunt” voor zijn Reds, maar het was ook het doelpunt voor Luis Diaz, wiens ouders vorige week werden ontvoerd, zelf – “en emotioneel.”

Klopp zei verder niet veel over de wedstrijd en vertelde BBC Sport dat hij het “bijna persoonlijk” nam voor de manier waarop zijn team speelde in de eerste helft: “Geen counter-pressing. Ik kan me niet herinneren dat we de bal vaak terugwonnen, dat is niet goed.”

Alisson benadrukt “veel karakter en innerlijke kracht”

Daarentegen was het sportieve verhaal rond Luis Diaz des te beter. De grappenmaker werd een held voor LFC. De bereidheid van de 26-jarige om te spelen was bijna heroïsch. Doelman Alisson zag “veel karakter en innerlijke kracht” in zijn teamgenoot, gezien zijn huidige emotionele toestand. “Ik kan me niet voorstellen wat hij nu doormaakt.”

Eén ding is echter zeker bij Liverpool. Ondanks het “compleet andere niveau” voor Luis Diaz, wordt de Colombiaan “gesteund door Alisson & Co. en we voelen zijn pijn”. Terwijl de Braziliaanse doelman uitlegde: “Voetbal brengt Luis vreugde op dit moment”, benadrukte Klopp duidelijk op “Sky Sports”: “Het belangrijkste is dat zijn vader vrijkomt.”

Het doelpunt was prachtig, natuurlijk voor LFC, dat volgens hun coach niets meer verdiende dan een gelijkspel – maar “dat was het”, zei Klopp. Het geweldige moment “verandert niets aan de situatie. Hij scoorde het doelpunt, maar we moeten vooruitgang zien in Colombia.”