dinsdag, april 30, 2024
HomeFootballKlinsmann haalt opgelucht adem: Eigen doelpunt Al-Arab redt Zuid-Korea van gelijkspel

Zuid-Korea ontsnapte ternauwernood aan een vernedering op de tweede speeldag van de Azië Cup. Alleen een eigen doelpunt in de rust tegen Jordanië bracht de gelijkmaker

South Korea coach Jürgen Klinsmann wilde in de tweede groepswedstrijd tegen Jordanië een grote stap zetten richting de ronde van 16 na de openingszege tegen Bahrein (3:1). Daarom gebruikte hij dezelfde startopstelling, met Bayerns Kim en Tottenham-ster Son terug in de opstelling. Jeong van Stuttgart werd in de tweede helft gewisseld.
En de Koreanen begonnen goed: Son zette al na negen minuten een strafschop om en nam zo de leiding. Maar daarna lieten de favorieten steeds meer steekjes vallen. Jordanië, dat de eerste wedstrijd tegen Maleisië met 4-0 won, kwam steeds beter in de wedstrijd en bezorgde de ploeg van Klinsmann veel problemen

Jordan kantelt de wedstrijd voor rust

De underdogs draaiden de wedstrijd voor rust om met een dubbele treffer binnen tien minuten. Eerst kopte Y.-W. Park de bal in eigen doel na een mislukte redding uit een corner (37′), waarna Al-Naimat een krachtig vervolgschot in de linkerhoek schoot (45.+6).

Zuid-Korea begon bijna furieus na de pauze en hield de druk op Jordanië hoog, maar creëerde nauwelijks gevaarlijke scoringskansen. Jordan verdedigde diep en hield de ruimte beperkt, waardoor Zuid-Korea het vooral moest doen met schoten van afstand – van de 14 schoten die de Koreanen op een gegeven moment hadden, waren er slechts vier op doel voor Abdulaila. Jordanië produceerde in de tweede helft vrijwel niets in de aanval en veelbelovende tegenaanvallen werden niet meer consequent afgerond.

Beide teams in een uitstekende uitgangspositie

Uiteindelijk zorgde een eigen doelpunt voor de gelijkmaker: kort na het begin van de elf minuten durende rust liet Al-Arab een schot van Hwang, dat gered had moeten worden, in zijn eigen doel verdwijnen (90.+1). Hong kreeg kort voor het einde nog een grote kans om de winnende te scoren, maar raakte van heel dichtbij alleen de buitenkant van het net (90.+9).

Het bleef dus bij een gelijkspel, waardoor beide teams een goede uitgangspositie hebben om op de laatste speeldag de ronde van 16 te bereiken – Zuid-Korea staat donderdag (12.30 uur) tegenover Maleisië, Jordanië staat op hetzelfde moment tegenover Bahrein.