vrijdag, april 26, 2024
HomeSerie AInvaller Radu mist inworp: Inter loopt toppositie mis

Invaller Radu mist inworp: Inter loopt toppositie mis

Inter loopt toppositie mis. Alles verliep volgens plan in de inhaalwedstrijd in Bologna totdat Arnautovic gelijkmaakte en invaller doelman Radu in de slotfase een cruciale fout maakte.
De wedstrijd tussen Bologna en Inter had op 6 januari moeten plaatsvinden. Een Corona uitbraak bij de thuisploeg met daaropvolgend quarantaine bevel had dit verhinderd.

Bij hun tweede poging, ruim drie maanden later, hadden de Nerazzurri nu de kans om de koploper en rivaal Milan in te halen met een overwinning – en het team van coach Simone Inzaghi, met Gosens en vaste doelman Handanovic afwezig vanwege blessures, ging dienovereenkomstig pittig van start.

Perisic sluipt naar de leiding

Vanaf het begin drong

Inter diep door op de helft van Bologna en voerde de druk op. Al na drie minuten wierp het pressiespel zijn vruchten af: Perisic glipte weg van zijn tegenstanders bij een inworp en las het leer met zijn linkervoet vol in de hoek. Ook na de voorsprong werd de constante druk van de bezoekers niet minder, maar zelden werd het zo gevaarlijk als met het afstandsschot van Dimarco en de poging van Lautaro Martinez om binnen te tikken (9e).

Arnautovic met hersens

Bijna een half uur lang was er geen spoor van Bologna te bekennen rond 12-doelman Arnautovic, maar toen schroefde de Oostenrijkse international zich na een voorzet van Barrow in het vijfmetergebied naar de tweede trap en kopte van daaruit de gelijkmaker binnen (28.). Arnautovic slaagde er kort voor rust bijna in een kopie van het doelpunt te maken, maar ditmaal was zijn timing niet goed toen hij binnenkopte (44e).

In de tweede helft voerde Inter het tempo weer op. Dimarco testte doelman Skorupski meerdere malen van afstand (49e, 53e), Correa faalde met een kopbal (55e). De bezoekers moesten keer op keer oppassen voor de op de loer liggende Arnautovic, maar hij kon zich niet laten gelden bij de enkele tegenaanvalpogingen.

Radu’s misstap

In de slotfase werden de aanvallen van de Nerazzurri steeds wanhopiger. Zelfs met Dzeko en Alexis Sanchez op het veld kon het bolwerk van Bologna FC niet worden doorbroken – en het werd nog erger: na een inworp maakte Handanovic’s vervanger Radu een slechte uitglijder. De invaller probeerde de bal naar rechts voor te geven op d’Ambrosio, maar raakte de bal niet goed. Invaller Sansone liep door en schoof de bal over de lijn voor de 2-1 (81e).

Door de nederlaag komt Inter in het aantal gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte met koploper Milan. De twee stadsrivalen staan nog steeds twee punten los met nog vier speeldagen te gaan.