zaterdag, april 20, 2024
HomeLa LigaHoewel Benzema twee penalty's mist: Real neemt de horde Pamplona

Hoewel Benzema twee penalty’s mist: Real neemt de horde Pamplona

Het kampioenschap lijkt meer dan ooit onmogelijk voor Real Madrid na een 3-1 zege op CA Osasuna. In een interessant duel miste Karim Benzema twee strafschoppen voor de Blancos.

17 punten los van stadsrivalen en titelhouders Atletico, 18 punten los van aartsrivalen FC Barcelona, die nog twee wedstrijden voor de boeg hebben – Real Madrid is dicht bij een nieuw kampioenschap na de 3-1 uitoverwinning bij CA Osasuna.

De halve finalisten van de Champions League wonnen na een vermakelijke wedstrijd waarin thuistreffer Budimir (13e) snel gelijkmaakte na een doelpunt van Alaba (12e) na een assist van Benzema. Het eerste kwartier was nog niet voorbij toen de stand in het sfeervolle “El Sadar” al 1-1 was. Voor de Kroaat Budimir, die ooit ook voor FC St. Pauli speelde, was het de vijfde wedstrijd op rij met een doelpunt. Alaba juichte voor de tweede keer in een Koninklijk shirt.

Osasuna vocht hartstochtelijk, Real dicteerde de actie en speelde het betere voetbal. Dat loonde echter pas enkele seconden voor rust, toen Marco Asensio de 2-1 binnen kon tikken (45e). Even later raakte Alaba geblesseerd en kwam na de pauze niet meer uit de catacomben.

Herrera wordt ongekroonde held

Tot diep in de blessuretijd, toen de Fransman op fraaie wijze de beslissende tegenaanval van Ancelotti inzette. Lucas Vazquez mocht eindelijk finishen (90.+6). Toni Kroos, die in de 71e minuut werd gewisseld, was op dat moment ook op het veld.

Na de uitzege in de stierenvechtersstad hebben de royals nu nog maar vier punten uit de laatste vijf wedstrijden nodig om het 35e kampioenschap in de geschiedenis van de club volmaakt te maken.