maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueHaaland scoort drie keer: Efficiënt ManCity verslaat Fulham duidelijk

Haaland scoort drie keer: Efficiënt ManCity verslaat Fulham duidelijk

Manchester City had zaterdag ongewoon veel tijd nodig om in de wedstrijd tegen Fulham FC te komen. Palhinha ontbrak bij de selectie na zijn afgeketste overstap naar Bayern. Met nieuweling Doku die zijn debuut maakte in de basiself, kwam het anders zo dominante spel van de Skyblues maar langzaam op gang.

Ream beantwoordt Alvarez door terugkeer van de paal

Het duurde een volle 30 minuten in afwezigheid van Pep Guardiola, die een rugoperatie had ondergaan, voordat de eerste typische City-aanval rolde – en ze prompt op voorsprong zette: Kovacic gleed door naar Haaland, die Alvarez ietwat onwillig vond. El Arana profiteerde van het buitenkansje en schoot raak (31e).

De 1:0 duurde echter niet lang, slechts twee minuten later schoof Ream een hoekschop in het net en maakte gelijk (33.). Het bleef een ongewone helft voor de gastheren, die de Cottagers herhaaldelijk ruimtes lieten, die ze niet konden benutten door bijna onzorgvuldige misplaatste passes.

Akanji buitenspel? VAR aan de kant van Aké

Na de pauze veranderde er weinig aan het beeld van de eerste helft. ManCity speelde superieur, maar miste de uiteindelijke vastberadenheid. Maar de drievoudige winnaars waren ijskoud. Met de derde echte kans van de wedstrijd nam Haaland, die tot dan toe bijna onzichtbaar was geweest, het voorbereidende besluit op een assist van Alvarez en versloeg Leno om er 3:1 van te maken (58e).