zaterdag, mei 11, 2024
HomeFootballHaaland opent de score, Ödegaard scoort: Noorwegen verslaat Slowakije

Haaland opent de score, Ödegaard scoort: Noorwegen verslaat Slowakije

Noorwegen verslaat Slowakije met 2-0 in een vriendschappelijke wedstrijd. Ondanks hun overwicht duurde het tot de slotfase voordat Haaland de ban brak

Na een paar minuten rust zette Slowakije het eerste uitroepteken op de wedstrijd. Na een kwartier spelen rondde Haraslin af vanaf de linkerkant van het strafschopgebied, maar de Noorse doelman Nyland stond op zijn tenen (15.). Dit leek de wake-up call te zijn voor de Noren, die daarna de leiding over het spel namen. Maar het was niet Haaland, maar Elyounoussi die de toon zette in het offensief. De legionair uit Southampton probeerde het drie keer vanuit kansrijke posities (23e, 33e, 38e). Maar of de Slowaakse doelman Rodak stond op de stip of Elyounoussi had zijn vizier niet goed gericht. En zo ging de wedstrijd doelpuntloos de kleedkamers in.

Hrosovsky op de paal – Haaland opent, Ödegaard voegt aan de score toe

Kort na de herstart, schreef Haaland zich ook in. Na een pass van Sörloth, die van Leipzig was uitgeleend aan Real Sociedad, liet Haaland op de rand van het strafschopgebied eerst zijn tegenstander van de bal gaan en schoot vervolgens raak. Zijn schot was echter te centraal, en Rodak kon hem pakken (51). Noorwegen was nu de dominerende ploeg, maar de Slowaakse doelman Rodak bleef in de 58e minuut de winnaar in een duel onder vier ogen met Elyounoussi.

Slowakije kon zich ternauwernood uit de greep bevrijden, maar had daarna pech toen Hrosovsky in de 65e minuut de linkerpaal niet raakte. Noorwegen liet dat echter niet meer in de weg staan. Eerst lukte het Sörloth slechts een schot van elf meter (70e), even later deed Haaland het beter: Bediend door invaller Thorstvedt kopte de BVB-ster over Rodak voor 1:0 voor Noorwegen (77e). Nu had Noorwegen echt plezier: Na een voorzet van links ging Haaland voor een schot met zijn zijwaartse voet, maar zijn spectaculaire poging werd geblokt. De bal kwam bij Ödegaard, die met een perfecte omhaal in de linkerhoek van het doel scoorde (80.). Ödegaard maakte er bijna 3-0 van met een vrije trap in de 89e minuut, maar zijn schot miste de rechterpaal op millimeters.